Špagety cacio e pepe

Špagety cacio e pepe

Špagety cacio e pepe sú tradičnými cestovinami, ktoré sa radi do rímskej kuchyne. Doslovne ich názov znamená syr a korenie, čo sú vlastne jediné hlavné ingrediencie, ktoré budete potrebovať.

Ingrediencie

  • 400 gšpagety

  • soľ

  • 2 PLmaslo

  • 1 PLčerstvo mleté čierne korenie

  • 200 gsyr pecorino

Postup

  1. V hrnci privedieme k varu veľké množstvo osolenej vody a akonáhle zovrie, vložíme do nej cestoviny.

  2. Po približne 8 minútach odoberieme z cestovín približne 3 šálky vody a nalejeme ju na väčšiu panvicu. Špagety uvaríme na skus a precedíme ich.

  3. Vo vode z cestovín rozmiešame maslo s korením. Pridáme cestoviny a za stáleho miešania varíme až do okamihu, keď do seba vsiaknu takmer všetku tekutinu.

  4. Potom panvicu stiahneme z ohňa a rýchlo vmiešame na jemno nastrúhané pecorino. Podľa potreby omáčku zriedime zvyšnou vodou z cestovín. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.