Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

Recept, ktorý musíte vyskúšať. Legendárne špagety Carbonara patria k najpopulárnejším cestovinovým jedlám. Už dávno presiahli hranice Talianska, hoci ich krémová omáčka a vynikajúca chuť sú založené na jednoduchosti. Ale práve v jednoduchosti je ukrytá krása, tak sa inšpirujte a doma budete podávať svetový recept.

Ingrediencie

  • 1 kscibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • 200 gpancetta alebo anglická slanina

  • 4 PLolivový olej

  • 200 mlsmotana na šľahanie

  • 400 gšpagety

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 4 ksžĺtky

  • parmezán k servírovaniu

  • 4 vetvičkyčerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame najemno. Pancettu nakrájame na kocky a restujeme asi 5 minút na rozpálenom olivovom oleji. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Spoločne opekáme 3 minúty a potom zalejeme smotanou.

  2. Špagety uvaríme vo vriacej a osolenej vode domäkka. Precedíme ich a prisypeme do panvice. Privedieme k varu a spoločne varíme všetko asi 3 minúty. Potom dochutíme soľou a korením. Nakoniec vmiešame žĺtky a ihneď podávame posypané nastrúhaným parmezánom a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.