Špagety Carbonara
Recept, ktorý musíte vyskúšať. Legendárne špagety Carbonara patria k najpopulárnejším cestovinovým jedlám. Už dávno presiahli hranice Talianska, hoci ich krémová omáčka a vynikajúca chuť sú založené na jednoduchosti. Ale práve v jednoduchosti je ukrytá krása, tak sa inšpirujte a doma budete podávať svetový recept.
Ingrediencie
1 kscibuľa
3 strúčikycesnaku
200 gpancetta alebo anglická slanina
4 PLolivový olej
200 mlsmotana na šľahanie
400 gšpagety
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
4 ksžĺtky
parmezán k servírovaniu
4 vetvičkyčerstvá petržlenová vňať
Postup
Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame najemno. Pancettu nakrájame na kocky a restujeme asi 5 minút na rozpálenom olivovom oleji. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Spoločne opekáme 3 minúty a potom zalejeme smotanou.
Špagety uvaríme vo vriacej a osolenej vode domäkka. Precedíme ich a prisypeme do panvice. Privedieme k varu a spoločne varíme všetko asi 3 minúty. Potom dochutíme soľou a korením. Nakoniec vmiešame žĺtky a ihneď podávame posypané nastrúhaným parmezánom a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre