Špagety so slaninou a smotanou omáčkou ala carbonara

Špagety so slaninou a smotanou omáčkou ala carbonara

Medzi to najlepšie zo sveta cestovín bez pochybností patria aj špagety carbonara. Pripravte si ich v tejto verzii a zistíte, že slávny taliansky recept si môže obľúbiť naozaj každý. Základ zostáva ten istý, vždy musia byť cestoviny šťavnaté a nie suché.

Ingrediencie

  • 320 gšpagety

  • soľ

  • 150 ganglická slanina

  • 250 mlsmotana na varenie

  • mleté čierne korenie

  • 50 gparmezán na posypanie

  • 1 ksžĺtok

  • podľa chutičerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

  1. Špagety uvaríme v osolenej vode do mäkka. Precedíme ich a udržujeme ich teplé.

  2. Na panvici orestujeme na tenké pásiky nakrájanú slaninu (časť z nej si vyberieme a odložíme na bok). Prilejeme smotanu, osolíme a okoreníme.

  3. Parmezán premiešame so žĺtkom a po častiach pridávame do smotanového základu. Zvoľna varíme, pokým omáčka nezhustne.

  4. Nakoniec vmiešame špagety, ktoré v omáčke zahrejeme. Podávame posypané zvyšnou slaninou, syrom a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.