Špagety so slaninou a smotanou omáčkou ala carbonara
Medzi to najlepšie zo sveta cestovín bez pochybností patria aj špagety carbonara. Pripravte si ich v tejto verzii a zistíte, že slávny taliansky recept si môže obľúbiť naozaj každý. Základ zostáva ten istý, vždy musia byť cestoviny šťavnaté a nie suché.
Ingrediencie
320 gšpagety
soľ
150 ganglická slanina
250 mlsmotana na varenie
mleté čierne korenie
50 gparmezán na posypanie
1 ksžĺtok
podľa chutičerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup
Špagety uvaríme v osolenej vode do mäkka. Precedíme ich a udržujeme ich teplé.
Na panvici orestujeme na tenké pásiky nakrájanú slaninu (časť z nej si vyberieme a odložíme na bok). Prilejeme smotanu, osolíme a okoreníme.
Parmezán premiešame so žĺtkom a po častiach pridávame do smotanového základu. Zvoľna varíme, pokým omáčka nezhustne.
Nakoniec vmiešame špagety, ktoré v omáčke zahrejeme. Podávame posypané zvyšnou slaninou, syrom a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre