Špaldový chlieb so sušenými paradajkami

Špaldový chlieb so sušenými paradajkami

Mäkký, čerstvý a voňavý chlebík sa často podáva k raňajkám, ale aj k večeri. Vyskúšajte zameniť ten svoj obľúbený a upečte si špaldový chlieb so sušenými paradajkami. Túto zmenu určite neoľutujete, kúsky paradajok, olív a čerstvých byliniek si najlepšie vychutnáte s nátierkou.

Ingrediencie

  • 100 mlpolotučné mlieko

  • 20 gčerstvé droždie

  • 500 gšpaldová múka

  • 2 ČLsoľ

  • 1 ČLdrvený rozmarín

  • 1 ČLsušený tymián

  • 50 mlolivový olej

  • 100 gsušené paradajky v oleji

  • 100 gčierne olivy bez kôstky

Postup

  1. Z vlažného mlieka, rozdrobeného droždia a 3 lyžíc špaldovej múky pripravíme kvások. Necháme ho na teplom mieste asi 10 minút nakysnúť.

  2. Do misy preosejeme zvyšnú múku a vmiešame do nej soľ a korenie. Pridáme vzídený kvások, 200 ml vlažnej vody a vypracujeme vláčne cesto. Nakoniec do nej zapracujeme olivový olej a nadrobno nakrájané sušené paradajky a olivy. Cesto zakryjeme utierkou a necháme kysnúť asi 60 minút na teplom mieste.

  3. Nakysnuté cesto prepracujeme a vytvarujeme z neho oválny bochník. Preložíme ho na plech s papierom na pečenie a necháme ďalších 30 minút kysnúť. Potom vložíme bochník do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 45 minút do zlatista. Chlieb necháme po upečení vychladnúť. Podávame napríklad s tvarohovou nátierkou a čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Prílohy
Chuťovky
Večera
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.