Špaldový chlieb so sušenými paradajkami
Mäkký, čerstvý a voňavý chlebík sa často podáva k raňajkám, ale aj k večeri. Vyskúšajte zameniť ten svoj obľúbený a upečte si špaldový chlieb so sušenými paradajkami. Túto zmenu určite neoľutujete, kúsky paradajok, olív a čerstvých byliniek si najlepšie vychutnáte s nátierkou.
Ingrediencie
100 mlpolotučné mlieko
20 gčerstvé droždie
500 gšpaldová múka
2 ČLsoľ
1 ČLdrvený rozmarín
1 ČLsušený tymián
50 mlolivový olej
100 gsušené paradajky v oleji
100 gčierne olivy bez kôstky
Postup
Z vlažného mlieka, rozdrobeného droždia a 3 lyžíc špaldovej múky pripravíme kvások. Necháme ho na teplom mieste asi 10 minút nakysnúť.
Do misy preosejeme zvyšnú múku a vmiešame do nej soľ a korenie. Pridáme vzídený kvások, 200 ml vlažnej vody a vypracujeme vláčne cesto. Nakoniec do nej zapracujeme olivový olej a nadrobno nakrájané sušené paradajky a olivy. Cesto zakryjeme utierkou a necháme kysnúť asi 60 minút na teplom mieste.
Nakysnuté cesto prepracujeme a vytvarujeme z neho oválny bochník. Preložíme ho na plech s papierom na pečenie a necháme ďalších 30 minút kysnúť. Potom vložíme bochník do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 45 minút do zlatista. Chlieb necháme po upečení vychladnúť. Podávame napríklad s tvarohovou nátierkou a čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre