Španielske kuracie špízy s patatas bravas

Španielske kuracie špízy s patatas bravas

Znejú vám španielske kuracie špízy s patatas bravas trocha záhadne? Prečítajte si recept a zistíte, že nejde o zložité jedlo. Ide o jedlo inšpirované španielskou kuchyňou a tradičným receptom na zemiaky, ktoré sa konzumujú po celej krajine. Vyskúšajte ich aj vy.

Na mäso

  • 400 gkuracie prsia

  • 2 PLolivový olej

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 PLmed

  • 1 kschilli papričky

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie

Na zemiaky

  • 200 gvarené zemiaky

  • 2 PLolej

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 kschilli papričky

  • rastlinný olej na prípravu omáčky

  • 200 mlsterilizované paradajky

  • 1 PLvínny ocot

  • 1 PLmletá paprika

  • 1 PLhnedý cukor

Na dokončenie

  • jarná cibuľka

  • 50 mlmajonéza

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezance. V mise zmiešame olej, nasekaný cesnak, med, nasekanú chilli papričku, soľ, korenie. Pridáme mäso a necháme minimálne 2 hodiny marinovať. Potom ho napicháme na špízy a opečieme na grile alebo na panvici zo všetkých strán do zlatista.

  2. Zemiaky nakrájame na kocky, opečieme na oleji zo všetkých strán do zlatista a odložíme ich. Cesnak s chilli papričkou nasekáme na jemno, orestujeme na panvici na oleji, zalejeme sterilizovanými paradajkami, ochutíme cukrom, paprikou, octom, povaríme, pridáme zemiaky a krátko prehrejeme.

  3. Špízy podávame so zemiakmi v omáčke, posypeme chilli, nasekanou jarnou cibuľkou a pokvapkáme majonézou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Španielsko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.