Španielske kuracie špízy s patatas bravas
Znejú vám španielske kuracie špízy s patatas bravas trocha záhadne? Prečítajte si recept a zistíte, že nejde o zložité jedlo. Ide o jedlo inšpirované španielskou kuchyňou a tradičným receptom na zemiaky, ktoré sa konzumujú po celej krajine. Vyskúšajte ich aj vy.
Na mäso
400 gkuracie prsia
2 PLolivový olej
2 strúčikycesnaku
1 PLmed
1 kschilli papričky
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
Na zemiaky
200 gvarené zemiaky
2 PLolej
1 strúčikcesnaku
1 kschilli papričky
rastlinný olej na prípravu omáčky
200 mlsterilizované paradajky
1 PLvínny ocot
1 PLmletá paprika
1 PLhnedý cukor
Na dokončenie
jarná cibuľka
50 mlmajonéza
Postup
Mäso nakrájame na rezance. V mise zmiešame olej, nasekaný cesnak, med, nasekanú chilli papričku, soľ, korenie. Pridáme mäso a necháme minimálne 2 hodiny marinovať. Potom ho napicháme na špízy a opečieme na grile alebo na panvici zo všetkých strán do zlatista.
Zemiaky nakrájame na kocky, opečieme na oleji zo všetkých strán do zlatista a odložíme ich. Cesnak s chilli papričkou nasekáme na jemno, orestujeme na panvici na oleji, zalejeme sterilizovanými paradajkami, ochutíme cukrom, paprikou, octom, povaríme, pridáme zemiaky a krátko prehrejeme.
Špízy podávame so zemiakmi v omáčke, posypeme chilli, nasekanou jarnou cibuľkou a pokvapkáme majonézou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre