Španielsky vtáčik s ryžou

Španielsky vtáčik s ryžou

Tanier tradičného a teplého jedla ulahodí každému, kto si rád vychutnáva poctivú domácu kuchyňu. Španielsky vtáčik s ryžou je klasikou, ktorá ani rokmi nestratila šmrnc. Mäkké mäso plnené vajíčkom, slaninou, klobásou a uhorkou je obľúbeným jedlom všetkých generácií. Servírujte s ryžou a lahodnou omáčkou.

Ingrediencie

  • 500 gzadné hovädzie mäso

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 3 PLplnotučná horčica

  • 100 gslanina vcelku

  • 1 ksklobása

  • 2 kscibuľa

  • 4 ksna tvrdo uvarené menšie vajce (veľkosť "S" alebo "M")

  • 4 kssterilizované uhorky

  • 2 PLbravčová masť

  • 1 PLhladká múka

  • 800 mlhovädzí vývar

  • 100 mlnálev zo sterilizovaných uhoriek

  • varená ryža ako príloha k podávaniu

  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plátok dáme 5 až 10 g slaniny, približne 20 g klobásy, trochu nakrájanej cibule, vajce a kúsok uhorky. Pevne zabalíme a zafixujeme špagátom.

  2. Pripravené vtáčiky orestujeme v hrnci na masti zo všetkých strán. Vyberieme ich a do výpeku pridáme zvyšnú nakrájanú cibuľu, slaninu a restujeme do hneda. Nakoniec cibuľu s tukom zasypeme lyžicou múky a restujeme, kým nezíska zlatistú farbu.

  3. Do hrnca prilejeme horúci vývar, nálev z uhoriek, pridáme 1 lyžicu plnotučnej horčice a všetko premiešame. Vrátime späť vtáčiky a dusíme na miernom ohni pod pokrievkou asi 30 minút.

  4. Vtáčiky vyberieme, odstránime špagáty a omáčku podľa chuti osolíme. Podávame s ryžou a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.