Španielsky vtáčik s ryžou
Tanier tradičného a teplého jedla ulahodí každému, kto si rád vychutnáva poctivú domácu kuchyňu. Španielsky vtáčik s ryžou je klasikou, ktorá ani rokmi nestratila šmrnc. Mäkké mäso plnené vajíčkom, slaninou, klobásou a uhorkou je obľúbeným jedlom všetkých generácií. Servírujte s ryžou a lahodnou omáčkou.
Ingrediencie
500 gzadné hovädzie mäso
soľ
mleté čierne korenie
3 PLplnotučná horčica
100 gslanina vcelku
1 ksklobása
2 kscibuľa
4 ksna tvrdo uvarené menšie vajce (veľkosť "S" alebo "M")
4 kssterilizované uhorky
2 PLbravčová masť
1 PLhladká múka
800 mlhovädzí vývar
100 mlnálev zo sterilizovaných uhoriek
varená ryža ako príloha k podávaniu
čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plátok dáme 5 až 10 g slaniny, približne 20 g klobásy, trochu nakrájanej cibule, vajce a kúsok uhorky. Pevne zabalíme a zafixujeme špagátom.
Pripravené vtáčiky orestujeme v hrnci na masti zo všetkých strán. Vyberieme ich a do výpeku pridáme zvyšnú nakrájanú cibuľu, slaninu a restujeme do hneda. Nakoniec cibuľu s tukom zasypeme lyžicou múky a restujeme, kým nezíska zlatistú farbu.
Do hrnca prilejeme horúci vývar, nálev z uhoriek, pridáme 1 lyžicu plnotučnej horčice a všetko premiešame. Vrátime späť vtáčiky a dusíme na miernom ohni pod pokrievkou asi 30 minút.
Vtáčiky vyberieme, odstránime špagáty a omáčku podľa chuti osolíme. Podávame s ryžou a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre