Špargľovo-citrónové rizoto s hlivou

Špargľovo-citrónové rizoto s hlivou

Je čas dopriať si špargľovo-citrónové rizoto s hlivou, pretože sezóna špargle je pomerne krátka. Nečakajte a vychutnajte si zdravú zeleninu aj v podobe rizota. Svieži, jarný recept je zvýraznený citrónovou kôrou, ktorá mu pridá na jedinečnosti.

Ingrediencie

  • 300 gzelená špargľa

  • soľ

  • 800 mlzeleninový vývar

  • 8 vetvičiekčerstvá bazalka

  • 4 vetvičkyčerstvá petržlenová vňať

  • 2 ksšalotka

  • 3 PLolivový olej

  • 400 gryža Arborio

  • 200 mlbiele víno

  • mleté čierne korenie

  • 50 gmaslo

  • 100 gstrúhaný parmezán

  • 100 gmascarpone

  • 100 ghliva ustricová

  • citrónová kôra

Postup

  1. Zo špargle odrežeme zdrevnatené konce a 3 minúty povaríme vo vriacej osolenej vode. Po uvarení špargľu preložíme do misky so studenou vodou a ľadom. Vo vývare zo špargle rozmixujeme bylinky ponorným mixérom.

  2. Šalotku olúpeme, nakrájame na jemno a orestujeme na panvici na olivovom oleji. Pridáme ryžu, orestujeme a zalejeme vínom. Varíme za stáleho miešania, pokým sa víno nevyvarí. Potom postupne prilievame špargľový vývar s bylinkami. Nakoniec ochutíme soľou a korením.

  3. Keď je ryža mäkká, približne po 20 minútach, vypneme plameň a vmiešame maslo, parmezán a mascarpone. Vrátime aj špargľu a prehrejeme. Hlivu uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme v rúre pri 200 °C asi 5 minút. Do rizota nakoniec vmiešame čerstvo nastrúhanú citrónovú kôru a poukladáme kúsky pečenej hlivy. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.