Špargľový šalát s cestovinami a lososom
Špargľa nie je nudná zelenina! Vyskúšajte špargľový šalát s cestovinami a lososom a doprajte so poriadnu dávku vitamínov a minerálov. Je mimoriadne zdravá a nevyžaduje dlhú tepelnú prípravu. Tentokrát si z nej do šalátu pridajte tenučké plátky, ktoré vytvoríte škrabkou. Spolu s pečeným lososom a feniklom vytvorí chutnú a zdravú kombináciu, ktorú ocení aj vaše trávenie.
Na šalát
150 gcestoviny
soľ
200 gčerstvý losos
mleté čierne korenie
150 gfenikel
50 grukola
250 gšpargľa
Na zálievku
4 PLolivový olej
1 PLhrubozrnná horčica
1 kscitrón
soľ
drvené ružové korenie
Postup
Cestoviny uvaríme v osolenej vode domäkka, precedíme ich a necháme odkvapkať.
Lososa okoreníme a osolíme. Vložíme na pekáč s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10 minút.
Fenikel očistíme a nakrájame na tenké rezance. Rukolu a špargľu omyjeme a špargľu pomocou škrabky nakrájame na tenké plátky.
Olivový olej, horčicu, čerstvú citrónovú šťavu, soľ a korenie premiešame. Pripravený dresing zmiešame so zeleninou a varenými cestovinami. Nakoniec pridáme na kúsky natrhaného pečeného lososa. Pred podávaním môžeme ozdobiť ružovým korením. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre