Špargľový šalát s cestovinami a lososom

Špargľový šalát s cestovinami a lososom

Špargľa nie je nudná zelenina! Vyskúšajte špargľový šalát s cestovinami a lososom a doprajte so poriadnu dávku vitamínov a minerálov. Je mimoriadne zdravá a nevyžaduje dlhú tepelnú prípravu. Tentokrát si z nej do šalátu pridajte tenučké plátky, ktoré vytvoríte škrabkou. Spolu s pečeným lososom a feniklom vytvorí chutnú a zdravú kombináciu, ktorú ocení aj vaše trávenie.

Na šalát

  • 150 gcestoviny

  • soľ

  • 200 gčerstvý losos

  • mleté čierne korenie

  • 150 gfenikel

  • 50 grukola

  • 250 gšpargľa

Na zálievku

  • 4 PLolivový olej

  • 1 PLhrubozrnná horčica

  • 1 kscitrón

  • soľ

  • drvené ružové korenie

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode domäkka, precedíme ich a necháme odkvapkať.

  2. Lososa okoreníme a osolíme. Vložíme na pekáč s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10 minút.

  3. Fenikel očistíme a nakrájame na tenké rezance. Rukolu a špargľu omyjeme a špargľu pomocou škrabky nakrájame na tenké plátky.

  4. Olivový olej, horčicu, čerstvú citrónovú šťavu, soľ a korenie premiešame. Pripravený dresing zmiešame so zeleninou a varenými cestovinami. Nakoniec pridáme na kúsky natrhaného pečeného lososa. Pred podávaním môžeme ozdobiť ružovým korením. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Prílohy
Večera
Zdravé recepty
Cestoviny a pizza
Ryby
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.