Špenátová žemľovka s údeným mäsom

Špenátová žemľovka s údeným mäsom

Máte chuť na žemľovku? A čo keby ste ju tentokrát pripravili na slano? Špenátová žemľovka s údeným mäsom pošteklí všetky chuťové bunky. Trochu netradičný recept je tak skvelý, že sa neobávame, že by nezachutil celej rodine. A bude celkom zaujímavé sledovať, či vaši blízki uhádnu všetky použité ingrediencie.

Ingrediencie

  • 3 ksbageta

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 200 gúdené mäso

  • 250 gtvaroh

  • 40 gparmezán

  • 1 kspór (menší kúsok)

  • 3 PLmaslo

  • 100 gbaby špenát

  • 3 vetvičkyčerstvý tymián

  • tuk na vymastenie formy

  • strúhanka na vysypanie formy

  • 7 ksvajce

  • 125 mlmlieko

  • 250 ml33 % smotana na šľahanie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Bagetky nakrájame na kolieska, cibuľu s cesnakom olúpeme a nakrájame na drobno. Údené mäso nakrájame na kocky, tvaroh rozmiešame, parmezán nastrúhame, pór nakrájame na tenké kolieska.

  2. Na plech rozprestrieme bagetky a pokvapkáme ich maslom. Pečieme pri 180 °C do zlatista a do chrumkava. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Rúru necháme zapnutú.

  3. Tvaroh premiešame so špenátovými listami, kúskami údeného mäsa, lístkami tymiánu a kúskami opečených bagiet. Zmes rozotrieme na tukom vymazanú a strúhankou vysypanú zapekaciu formu s rozmermi 30x20 cm.

  4. Vajcia prešľaháme s mliekom, smotanou, cesnakom a parmezánom. Osolíme, okoreníme a nalejeme na zmes vo forme. Pečieme pri 180 °C asi 25 až 30 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.