Špenátová žemľovka s údeným mäsom
Máte chuť na žemľovku? A čo keby ste ju tentokrát pripravili na slano? Špenátová žemľovka s údeným mäsom pošteklí všetky chuťové bunky. Trochu netradičný recept je tak skvelý, že sa neobávame, že by nezachutil celej rodine. A bude celkom zaujímavé sledovať, či vaši blízki uhádnu všetky použité ingrediencie.
Ingrediencie
3 ksbageta
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
200 gúdené mäso
250 gtvaroh
40 gparmezán
1 kspór (menší kúsok)
3 PLmaslo
100 gbaby špenát
3 vetvičkyčerstvý tymián
tuk na vymastenie formy
strúhanka na vysypanie formy
7 ksvajce
125 mlmlieko
250 ml33 % smotana na šľahanie
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Bagetky nakrájame na kolieska, cibuľu s cesnakom olúpeme a nakrájame na drobno. Údené mäso nakrájame na kocky, tvaroh rozmiešame, parmezán nastrúhame, pór nakrájame na tenké kolieska.
Na plech rozprestrieme bagetky a pokvapkáme ich maslom. Pečieme pri 180 °C do zlatista a do chrumkava. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Rúru necháme zapnutú.
Tvaroh premiešame so špenátovými listami, kúskami údeného mäsa, lístkami tymiánu a kúskami opečených bagiet. Zmes rozotrieme na tukom vymazanú a strúhankou vysypanú zapekaciu formu s rozmermi 30x20 cm.
Vajcia prešľaháme s mliekom, smotanou, cesnakom a parmezánom. Osolíme, okoreníme a nalejeme na zmes vo forme. Pečieme pri 180 °C asi 25 až 30 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre