Špenátové cestoviny so smaženými kuracími kúskami
Sú to práve tie jednoduché recepty so základnými surovinami, ktoré si cestu do našich žalúdkov nájdu veľmi rýchlo. Podobne sú na tom aj špenátové cestoviny so smaženými kuracími kúskami. Smotanovú omáčku perfektne dopĺňajú chrumkavé kúsky mäsa a spolu vytvárajú dokonalú harmóniu chutí aj textúr.
Ingrediencie
350 gcestoviny
300 gkuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
1 hrsťhladká múka
rastlinný olej na smaženie
2 plátkymaslo
2 strúčikycesnaku
100 gmrazený hrášok
200 glistový špenát
150 ml33 % smotana na šľahanie
čerstvá bazalka
1 kscitrón
Postup
Cestoviny uvaríme v osolenej vode na skus.
Mäso nakrájame na pásiky, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Osmažíme na rozpálenom oleji, kým nezíska zlatistú farbu.
V druhej panvici na masle opečieme cesnak, pridáme hrášok a po chvíľke primiešame špenát, smotanu a krátko podusíme pod pokrievkou. Osolíme, premiešame s cestovinami a podávame s kuracím mäsom, bazalkou a kúskom citróna. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre