Špenátové halušky s nivovou omáčkou a karamelizovanou cibuľkou
Kto už niekedy ochutnal špenátové halušky vie, že najlepšie chutia s nivovou omáčkou. My sme k tejto dvojke pridali ešte aj karamelizovanú cibuľku, ktorá je krásne chrumkavá a zvýrazní chuť celého jedla. Jednoducho, taká slovenská klasika trochu inak, ktorá sa hodí najmä počas veľkonočných sviatkov.
Ingrediencie
100 gmladý čerstvý špenát
soľ podľa chuti
300 mlmlieko
300 gpolohrubá múka
1 ksvajce
Na karamelizovanú cibuľku
2 kscibuľa
80 gcukor
soľ podľa chuti
Na omáčku
250 mlsmotana
125 gsyr niva
Na dokončenie
150 ganglická slanina
Postup
Baby špenát sparíme vo vriacej a osolenej vode. Vyberieme ho a dáme do misky. Mlieko nalejeme do užšej, vysokej nádoby, pridáme špenát a rozmixujeme do hladka.
Múku zmiešame s vajcom, prilejeme špenát a premiešame. Cesto pomocou stierky pretlačíme cez sito do vriacej a osolenej vody.
Halušky varíme asi 5 minút, pokým nevyplávajú. Po uvarení halušky vyberieme do misy.
Cibuľu nakrájame na menšie kúsky. Cukor necháme skaramelizovať, pridáme nakrájanú cibuľu a spoločne opekáme asi 10 minút. Trochu osolíme.
Do menšieho hrnca prilejeme smotanu, pridáme rozdrobenú nivu, metličkou rozmiešame a privedieme k varu. Povaríme 1 minútu a dáme na teplé miesto.
Slaninu nakrájame na kocky a restujeme na panvici asi 5 minút. Hotové halušky prelejeme omáčkou a posypeme skaramelizovanou cibuľou a slaninou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre