Špenátové palacinky so cherry paradajkami a rukolou
Verte nám, že špenátové palacinky vám možno znejú ako odvážny nápad, ale ich chuť vás presvedčí o opaku. Sú tenučké, mäkké a majú tú najlepšiu syrovo-tvarohovú plnku s čerstvými bylinkami. Vyskúšajte, hodia sa na obed alebo na večeru a určite ich nebudete pripravovať iba jediný raz.
Na náplň
200 gpolotučný tvaroh
1 strúčikcesnaku
čerstvá pažítka
čerstvá bazalka
soľ
mleté čierne korenie
Na palacinky
250 mlpolotučné mlieko
70 gcelozrnná špaldová múka
3 ksstredne veľké vajce
100 gčerstvý špenát
olivový olej
Na dokončenie
100 gbalkánsky syr
80 gčerstvá rukola
150 gcherry paradajky
Postup
V uzatvárateľnej miske zmiešame tvaroh, prelisovaný cesnak, nasekanú pažítku s bazalkou, soľ a korenie. Misu uzavrieme a dáme do chladničky.
Mlieko, múku, vajcia, špenát a trochu soli dôkladne rozmixujeme do hladka.
Na panvici s priemerom 27 cm nahrejeme olej a postupne na ňom opečieme tenké palacinky, z každej strany do zlatista.
Palacinky necháme celkom vychladnúť a naplníme ich pripravenou plnkou, na každú pridáme aj rozdrobený balkánsky syr, rukolu a nakrájané paradajky. Zrolujeme. Prekrojíme a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre