Špenátové palacinky so cherry paradajkami a rukolou

Špenátové palacinky so cherry paradajkami a rukolou

Verte nám, že špenátové palacinky vám možno znejú ako odvážny nápad, ale ich chuť vás presvedčí o opaku. Sú tenučké, mäkké a majú tú najlepšiu syrovo-tvarohovú plnku s čerstvými bylinkami. Vyskúšajte, hodia sa na obed alebo na večeru a určite ich nebudete pripravovať iba jediný raz.

Na náplň

  • 200 gpolotučný tvaroh

  • 1 strúčikcesnaku

  • čerstvá pažítka

  • čerstvá bazalka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na palacinky

  • 250 mlpolotučné mlieko

  • 70 gcelozrnná špaldová múka

  • 3 ksstredne veľké vajce

  • 100 gčerstvý špenát

  • olivový olej

Na dokončenie

  • 100 gbalkánsky syr

  • 80 gčerstvá rukola

  • 150 gcherry paradajky

Postup

  1. V uzatvárateľnej miske zmiešame tvaroh, prelisovaný cesnak, nasekanú pažítku s bazalkou, soľ a korenie. Misu uzavrieme a dáme do chladničky.

  2. Mlieko, múku, vajcia, špenát a trochu soli dôkladne rozmixujeme do hladka.

  3. Na panvici s priemerom 27 cm nahrejeme olej a postupne na ňom opečieme tenké palacinky, z každej strany do zlatista.

  4. Palacinky necháme celkom vychladnúť a naplníme ich pripravenou plnkou, na každú pridáme aj rozdrobený balkánsky syr, rukolu a nakrájané paradajky. Zrolujeme. Prekrojíme a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Raňajky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.