Špenátovo-slaninové muffiny s pošírovaným vajcom a horčicovou omáčkou
Pojem ,,brunch" je známy a populárny už aj u nás, na Slovensku. Takúto formu neskorých raňajok si ľudia najviac užívajú cez víkend, kedy môžu spať dlhšie a raňajkovať neskoro, niekedy dokonca v už obedovom čase. Vychutnajte si tieto sladko-slané raňajky, vyložte si nohy a užívajte si svoju chvíľku oddychu.
Ingrediencie
120 ghladká múka
1 a 1/2 ČLprášok do pečiva
1/4 ČLsoľ
125 gpokrájaný syr feta
125 gstrúhaný syr chedar
2 PLčerstvá pažítka nasekaná
2 PLchilli omáčka
1 ksvajcia veľké
125 mlmlieko
60 mlolej
125 gslanina nakrájaná na kocky
250 gčerstvý špenát listy
Omáčka
2 ksžĺtko
1 PLvínny ocot
1 PLplnotučná horčica
230 gmaslo
1 PLkremžská horčica
soľ a čierne korenie
Vajcia
1 lvoda
60 mlocot
6 ksvajcia veľké
Postup
Rúru rozohrejeme na 200 °C, zľahka vymastíme formu na muffiny.
Zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva, soľ, fetu, čedar, pažítku.
V samostatnej miske čili omáčku, vajcia, mlieko a olej.
Zmes vmiešame do misky so suchými ingredienciami a po spojení primiešame aj slaninu a špenát.
Zmes nalejeme do formy a pečieme do zlatista asi 15 – 20 minút.
Vyberieme z rúry a necháme v teple.
Pripravíme si omáčku. Vo vodnom kúpeli rozšľaháme žĺtky s octom a plnotučnú horčicu, kým nezačne peniť.
Odstránime z kúpeľa, jemne vmiešame maslo.
Potom vmiešame aj kremžskú horčicu a korenie.
Ak je omáčka príliš hustá, rozšľaháme ju s lyžicou teplej vody. Udržiavame teplé.
Necháme zohriať vodu, pridáme ocot, vajce rozbijeme do šálky a jemne vlejeme do hrnca.
Varíme asi 3 – 4 minúty.
Vajce opatrne vyberieme, postup opakujeme. A môžeme podávať.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre