Špenátový koláč s ricottou a vajíčkami

Špenátový koláč s ricottou a vajíčkami

Nemusíte byť veľkými milovníkmi špenátu, aby ste si vychutnali špenátový koláč s ricottou a vajíčkami. Vyzerá perfektne a chutí ešte lepšie. Je tak dobre ochutený, že špenát nebude prekážkou pre vaše chuťové poháriky. Vyskúšajte, je to skvelý koláč pre všetkých, ktorí uprednostňujú slané chute.

Ingrediencie

  • maslo na vymazanie formy

  • 500 gmrazený nasekaný špenát

  • 500 gricotta

  • 1 ksvajce

  • 100 gsyr gouda

  • 1 kscibuľa

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLolivový olej

  • 500 glístkové cesto

  • múka na vysypanie pracovnej plochy

  • 5 ksvajcia uvarené natvrdo

  • 1 ksvajce na potretie

Postup

  1. Dno tortovej formy s priemerom 20 cm vystelieme papierom a vymažeme maslom. Špenát zalejeme vriacou vodou a necháme ho zmäknúť. Zlejeme a prebytočnú tekutinu vytlačíme.

  2. Potom dáme špenát do misy s ricottou, pridáme vajce a najemno nastrúhaný syr.

  3. Olúpanú cibuľu nakrájame najemno a orestujeme na oleji, vychladnutú ju pridáme k špenátovej zmesi, osolíme, okoreníme a premiešame.

  4. Asi dve tretiny cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko a vyložíme ním formu. Naplníme pripravenou zmesou a natlačíme do nej uvarené a olúpané vajcia.

  5. Zvyšné cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu a položíme na náplň, konce cesta potrieme rozšľahaným vajcom a podľa potreby založíme okraje.

  6. Povrch koláča potrieme vajcom a na niekoľkých miestach narežeme. Pečieme pri 170 °C asi 35 až 45 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Večera
Bezmäsité jedlá
Koláče
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.