Špenátový koláč s ricottou a vajíčkami
Nemusíte byť veľkými milovníkmi špenátu, aby ste si vychutnali špenátový koláč s ricottou a vajíčkami. Vyzerá perfektne a chutí ešte lepšie. Je tak dobre ochutený, že špenát nebude prekážkou pre vaše chuťové poháriky. Vyskúšajte, je to skvelý koláč pre všetkých, ktorí uprednostňujú slané chute.
Ingrediencie
maslo na vymazanie formy
500 gmrazený nasekaný špenát
500 gricotta
1 ksvajce
100 gsyr gouda
1 kscibuľa
soľ
mleté čierne korenie
2 PLolivový olej
500 glístkové cesto
múka na vysypanie pracovnej plochy
5 ksvajcia uvarené natvrdo
1 ksvajce na potretie
Postup
Dno tortovej formy s priemerom 20 cm vystelieme papierom a vymažeme maslom. Špenát zalejeme vriacou vodou a necháme ho zmäknúť. Zlejeme a prebytočnú tekutinu vytlačíme.
Potom dáme špenát do misy s ricottou, pridáme vajce a najemno nastrúhaný syr.
Olúpanú cibuľu nakrájame najemno a orestujeme na oleji, vychladnutú ju pridáme k špenátovej zmesi, osolíme, okoreníme a premiešame.
Asi dve tretiny cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko a vyložíme ním formu. Naplníme pripravenou zmesou a natlačíme do nej uvarené a olúpané vajcia.
Zvyšné cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu a položíme na náplň, konce cesta potrieme rozšľahaným vajcom a podľa potreby založíme okraje.
Povrch koláča potrieme vajcom a na niekoľkých miestach narežeme. Pečieme pri 170 °C asi 35 až 45 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre