Srnčie ragú s hríbami a špeclami

Srnčie ragú s hríbami a špeclami

Mäsité jedlá uvarené v omáčke so zmesou zeleniny patria k európskym gurmánskym tradíciám. Tentokrát zmeňte svoju bežnú rutinu, čo sa týka výberu mäso, a pripravte si ragú zo srnčieho stehna s hríbami a špeclami. Uvidíte, že táto zmena si získa veľa fanúšikov vo vašom okolí.

Na prípravu mäsa

  • 500 gsrnčie stehno

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ČLmletá červená sladká paprika

  • 1 PLbravčová masť

  • 1 ksveľká cibuľa

  • 500 mlvývar

  • 1 ksbobkový list

  • 3 guľôčkynové korenie

  • 40 gparadajkový pretlak

  • 200 gčerstvé hríby alebo hrsť sušených hríbov

  • 2 ksmrkva nakrájaná na kolieska

  • 3 strúčikycesnaku

Na zahustenie omáčky

  • 2 PLbravčová masť

  • 2 PLhladká múka

Na prípravu špeclí

  • 300 gšpecle

  • bravčová masť

Postup

  1. Srnčie mäso nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme ho. Necháme ho asi 30 minút odležať.

  2. Na rozpálenej masti opečieme na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme kúsky mäsa, krátko orestujeme, zalejeme vývarom, pridáme bobkový list, nové korenie a pomaly dusíme do mäkka.

  3. Po asi 30 minútach primiešame k mäsu paradajkový pretlak, huby a mrkvu. Akonáhle je mäso mäkké, vyberieme korenie a vmiešame prelisovaný cesnak.

  4. V hrnci prehrejeme masť a primiešame múku, na miernom ohni za stáleho miešania restujeme 2 minúty, potom pripravenú zásmažku primiešame do omáčky.

  5. Špecle uvaríme podľa návodu na obale, precedíme a krátko opečieme na masti. Podávame spolu s pripraveným ragú. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.