Srnčie ragú s hríbami a špeclami
Mäsité jedlá uvarené v omáčke so zmesou zeleniny patria k európskym gurmánskym tradíciám. Tentokrát zmeňte svoju bežnú rutinu, čo sa týka výberu mäso, a pripravte si ragú zo srnčieho stehna s hríbami a špeclami. Uvidíte, že táto zmena si získa veľa fanúšikov vo vašom okolí.
Na prípravu mäsa
500 gsrnčie stehno
soľ
mleté čierne korenie
1 ČLmletá červená sladká paprika
1 PLbravčová masť
1 ksveľká cibuľa
500 mlvývar
1 ksbobkový list
3 guľôčkynové korenie
40 gparadajkový pretlak
200 gčerstvé hríby alebo hrsť sušených hríbov
2 ksmrkva nakrájaná na kolieska
3 strúčikycesnaku
Na zahustenie omáčky
2 PLbravčová masť
2 PLhladká múka
Na prípravu špeclí
300 gšpecle
bravčová masť
Postup
Srnčie mäso nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme ho. Necháme ho asi 30 minút odležať.
Na rozpálenej masti opečieme na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme kúsky mäsa, krátko orestujeme, zalejeme vývarom, pridáme bobkový list, nové korenie a pomaly dusíme do mäkka.
Po asi 30 minútach primiešame k mäsu paradajkový pretlak, huby a mrkvu. Akonáhle je mäso mäkké, vyberieme korenie a vmiešame prelisovaný cesnak.
V hrnci prehrejeme masť a primiešame múku, na miernom ohni za stáleho miešania restujeme 2 minúty, potom pripravenú zásmažku primiešame do omáčky.
Špecle uvaríme podľa návodu na obale, precedíme a krátko opečieme na masti. Podávame spolu s pripraveným ragú. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre