Zdroj: Shutterstock
Šťavnaté čučoriedkové muffiny
A najlepšie na tom je, že 12 kúskov máte pripravených do 50 minút!
Ingrediencie
1 šálkačučoriedky - čerstvé
1šálka trstinový cukor
1 ČLmletá škorica
2 šálkašpaldová hladká múka
1 ČLsóda bikarbóna (jedlá)
1 šálkabiely jogurt
2 ksvajcia
1/2 šálkakokosový olej
Postup
Zvlášť rozmiešame „suché“ a „mokré“ suroviny.
Mokrú zmes pomaly zmiešame so suchou a dobre vymiešame.
Čučoriedky umyjeme a primiešame do cesta.
Naplníme do formy alebo košíčkov na mafiny asi do dvoch tretín, lebo pri pečení zväčšia objem.
Povrch môžeme posypať niekoľkými bobuľkami.
Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch.
Náš tip: Namiesto kokosového môžete pokojne pridať olivový olej. Mafiny možno pripraviť aj z iného drobného ovocia, s kúskami horkej čokolády alebo nasekanými orechmi. Mňamka!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre