Šťavnaté čučoriedkové muffiny

Zdroj: Shutterstock

Šťavnaté čučoriedkové muffiny

A najlepšie na tom je, že 12 kúskov máte pripravených do 50 minút!

Ingrediencie

  • 1 šálkačučoriedky - čerstvé

  • 1šálka trstinový cukor

  • 1 ČLmletá škorica

  • 2 šálkašpaldová hladká múka

  • 1 ČLsóda bikarbóna (jedlá)

  • 1 šálkabiely jogurt

  • 2 ksvajcia

  • 1/2 šálkakokosový olej

Postup

  1. Zvlášť rozmiešame „suché“ a „mokré“ suroviny.

  2. Mokrú zmes pomaly zmiešame so suchou a dobre vymiešame.

  3. Čučoriedky umyjeme a primiešame do cesta.

  4. Naplníme do formy alebo košíčkov na mafiny asi do dvoch tretín, lebo pri pečení zväčšia objem.

  5. Povrch môžeme posypať niekoľkými bobuľkami.

  6. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch.

  7. Náš tip: Namiesto kokosového môžete pokojne pridať olivový olej. Mafiny možno pripraviť aj z iného drobného ovocia, s kúskami horkej čokolády alebo nasekanými orechmi. Mňamka!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Zdravé recepty
USA
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.