Šťavnaté kura s kapustou na mede

Šťavnaté kura s kapustou na mede

Potrebujete pripraviť jednoduché jedlo a venovať sa ďalším aktivitám. Šťavnaté kura s kapustou na mede iba naplníte, potriete a dáte piecť. Môžete sa tešiť na jemné mäso, ktoré sa bude rozplývať na jazyku. Kyslá kapusta je vyvážená chuťou jablka a medu a tymián zvýrazní chuť celého jedla.

Ingrediencie

  • 1 kscelé kura chladené

  • 800 gkapusta v sladkokyslom náleve

  • 2 ksjablko

  • soľ

  • drvená rasca

  • tymián

  • 1 PLolivový olej

  • 1/2 kscitrón

  • mletá paprika

  • 2 PLmed

Postup

  1. Kura očistíme, umyjeme a osušíme. Asi 100 g kyslej kapusty vymačkáme, zmiešame s polovicou jedného nakrájaného jablka, osolíme, posypeme rascou a pridáme lístky tymiánu.

  2. Zmesou kapusty, jablka a tymiánu naplníme očistené kura, šnúrkou mu zviažeme nohy. V miske zmiešame olivový olej so soľou, citrónovou kôrou a mletou paprikou. Touto zmesou dôkladne potrieme kura zo všetkých strán.

  3. Na dno zapekacej formy dáme kapustu aj so šťavou, položíme kura, prelejeme ho medom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 120 minút. Potom pridáme zvyšné jablko nakrájané na mesiačiky, pokvapkáme citrónovou šťavou a teplotu zvýšime na 220°C. Dopečieme do zlatista. Podávame s ľubovoľnou prílohou, ozdobíme tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.