Šťavnaté kura s kapustou na mede
Potrebujete pripraviť jednoduché jedlo a venovať sa ďalším aktivitám. Šťavnaté kura s kapustou na mede iba naplníte, potriete a dáte piecť. Môžete sa tešiť na jemné mäso, ktoré sa bude rozplývať na jazyku. Kyslá kapusta je vyvážená chuťou jablka a medu a tymián zvýrazní chuť celého jedla.
Ingrediencie
1 kscelé kura chladené
800 gkapusta v sladkokyslom náleve
2 ksjablko
soľ
drvená rasca
tymián
1 PLolivový olej
1/2 kscitrón
mletá paprika
2 PLmed
Postup
Kura očistíme, umyjeme a osušíme. Asi 100 g kyslej kapusty vymačkáme, zmiešame s polovicou jedného nakrájaného jablka, osolíme, posypeme rascou a pridáme lístky tymiánu.
Zmesou kapusty, jablka a tymiánu naplníme očistené kura, šnúrkou mu zviažeme nohy. V miske zmiešame olivový olej so soľou, citrónovou kôrou a mletou paprikou. Touto zmesou dôkladne potrieme kura zo všetkých strán.
Na dno zapekacej formy dáme kapustu aj so šťavou, položíme kura, prelejeme ho medom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 120 minút. Potom pridáme zvyšné jablko nakrájané na mesiačiky, pokvapkáme citrónovou šťavou a teplotu zvýšime na 220°C. Dopečieme do zlatista. Podávame s ľubovoľnou prílohou, ozdobíme tymiánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre