Zdroj: Shutterstock
Šťavnaté pečené kačacie stehná s kapustou
Chystáte sa počas sviatkov piecť kačku? V tom prípade si tento recept určite uložte.
Ingrediencie
4 kskačacie stehná
soľ podľa chuti
1 a 1/2 ČLcelá rasca
20 ghladká múka
2 kscibuľa
90 gmasť
500 gčervená kyslá kapusta
500 gbiela kyslá kapusta
krupicový cukor podľa chuti
ocot podľa chuti
60 ghrubá múka
Postup
Kačacie stehná osolíme, prisypeme ½ lyžičky rasce a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 20 minút.
Potom ich podlejeme 200 ml vody a za občasného prelievania výpekom dopekáme ďalších 90 minút domäkka.
Mäkké mäso potom dáme bokom, výpek zlejeme do kastróla a vyrestujeme na tuk.
Zaprášime ho múkou, opekáme asi 5 minút, zalejeme 400 ml vody, privedieme k varu a na miernom ohni varíme 20 minút.
Medzitým ošúpeme cibuľu, nakrájame ju nadrobno a rozdelíme ju na polovice.
Každú zvlášť orestujeme na masti dosklovata.
K jednej potom pridáme červenú kapustu a k druhej bielu kapustu.
Podľa potreby dolejeme vodou, osolíme, osladíme, okyselíme a prisypeme zvyšok rasce.
Oba druhy kapusty varíme pod pokrievkou cca 30 minút.
Potom prisypeme ku každej kapuste 3 lyžice hrubej múky, rozmiešame, podľa chuti dokoreníme a môžeme podávať napríklad so zemiakovými knedľami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre