Šťavnaté pečené kačacie stehná s kapustou

Zdroj: Shutterstock

Šťavnaté pečené kačacie stehná s kapustou

Chystáte sa počas sviatkov piecť kačku? V tom prípade si tento recept určite uložte.

Ingrediencie

  • 4 kskačacie stehná

  • soľ podľa chuti

  • 1 a 1/2 ČLcelá rasca

  • 20 ghladká múka

  • 2 kscibuľa

  • 90 gmasť

  • 500 gčervená kyslá kapusta

  • 500 gbiela kyslá kapusta

  • krupicový cukor podľa chuti

  • ocot podľa chuti

  • 60 ghrubá múka

Postup

  1. Kačacie stehná osolíme, prisypeme ½ lyžičky rasce a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 20 minút.

  2. Potom ich podlejeme 200 ml vody a za občasného prelievania výpekom dopekáme ďalších 90 minút domäkka.

  3. Mäkké mäso potom dáme bokom, výpek zlejeme do kastróla a vyrestujeme na tuk.

  4. Zaprášime ho múkou, opekáme asi 5 minút, zalejeme 400 ml vody, privedieme k varu a na miernom ohni varíme 20 minút.

  5. Medzitým ošúpeme cibuľu, nakrájame ju nadrobno a rozdelíme ju na polovice.

  6. Každú zvlášť orestujeme na masti dosklovata.

  7. K jednej potom pridáme červenú kapustu a k druhej bielu kapustu.

  8. Podľa potreby dolejeme vodou, osolíme, osladíme, okyselíme a prisypeme zvyšok rasce.

  9. Oba druhy kapusty varíme pod pokrievkou cca 30 minút.

  10. Potom prisypeme ku každej kapuste 3 lyžice hrubej múky, rozmiešame, podľa chuti dokoreníme a môžeme podávať napríklad so zemiakovými knedľami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezlaktózové jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.