Šťavnaté pečené kura so cherry paradajkami

Šťavnaté pečené kura so cherry paradajkami

Chrumkavé, ale zároveň šťavnaté pečené kura so cherry paradajkami vás zaručene nesklame, ak sa chystáte pripraviť obed pre celú rodinu. Čím dlhšie necháte kura marinovať, tým výraznejšia bude jeho chuť.

Ingrediencie

  • 1 kschladené celé kura (asi 1,5 kg)

  • 4 PLolivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 150 gmaslo

  • 1 kscitrón

  • 2 strúčikycesnaku

  • 150 gcherry paradajky

Postup

  1. Kura očistíme, umyjeme a osušíme. V miske zmiešame olej so soľou, korením, rozpusteným maslom, nastrúhanou citrónovou kôrou a nasekaným cesnakom. Rozmiešame metličkou.

  2. Pripravenou zmesou potrieme kura zo všetkých strán aj vo vnútri. Ak je možné, necháme ho marinovať do druhého dňa, ale môžeme ho piecť aj ihneď.

  3. Kura podlejeme vodou a pridáme paradajky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 70 minút. Priebežne podlievame výpekom a v prípade potreby prilejeme aj vodu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.