Štefanské vianočné pečivo
Jednoduché, nenáročné a vo výsledku pútavé štefanské vianočné pečivo by sa malo objaviť na každom stole. Takéto srdiečka určite potešia najmä milovníkov orieškov a šťavnatých koláčikov.
Na cesto
200 ghladká múka
70 gpráškový cukor
140 gmaslo
1 baleniavanilkový cukor
2 ksžĺtky
150 gmalinový džem
Na bielkovú hmotu
5 ksbielky
210 gkrupicový cukor
250 gvlašské orechy
Na dokončenie
čokoláda
lieskové orechy na ozdobenie
Postup
Múku preosejeme s práškovým cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, vanilkový cukor, žĺtky a vypracujeme cesto, ktoré dáme na hodinu do chladničky.
Cesto rozvaľkáme na plát s veľkosťou 35x40 cm. Vložíme na dno plechu vystlaného papierom na pečenie a povrch potrieme džemom.
Bielky vyšľaháme za postupného pridávania cukru na pevný sneh. Nakoniec vmiešame na jemno mleté orechy.
Hotovú hmotu rozotrieme na povrch džemu a pečieme v predhriatej rúre 170 °C asi 20 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a potom vyberieme.
Vykrojíme srdiečka a necháme ich vychladnúť. Po vychladnutí prilepíme na vrch orechy pomocou rozpustenej čokolády. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre