Štefanské vianočné pečivo

Štefanské vianočné pečivo

Jednoduché, nenáročné a vo výsledku pútavé štefanské vianočné pečivo by sa malo objaviť na každom stole. Takéto srdiečka určite potešia najmä milovníkov orieškov a šťavnatých koláčikov.

Na cesto

  • 200 ghladká múka

  • 70 gpráškový cukor

  • 140 gmaslo

  • 1 baleniavanilkový cukor

  • 2 ksžĺtky

  • 150 gmalinový džem

Na bielkovú hmotu

  • 5 ksbielky

  • 210 gkrupicový cukor

  • 250 gvlašské orechy

Na dokončenie

  • čokoláda

  • lieskové orechy na ozdobenie

Postup

  1. Múku preosejeme s práškovým cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, vanilkový cukor, žĺtky a vypracujeme cesto, ktoré dáme na hodinu do chladničky.

  2. Cesto rozvaľkáme na plát s veľkosťou 35x40 cm. Vložíme na dno plechu vystlaného papierom na pečenie a povrch potrieme džemom.

  3. Bielky vyšľaháme za postupného pridávania cukru na pevný sneh. Nakoniec vmiešame na jemno mleté orechy.

  4. Hotovú hmotu rozotrieme na povrch džemu a pečieme v predhriatej rúre 170 °C asi 20 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a potom vyberieme.

  5. Vykrojíme srdiečka a necháme ich vychladnúť. Po vychladnutí prilepíme na vrch orechy pomocou rozpustenej čokolády. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Tip redakcie
Koláče
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.