Strapaté vtáčiky
Bravčové mäso sa dá spracovať mnohými spôsobmi. Pripravte si z neho strapaté vtáčiky a prekvapte rodinu novým receptom. Zachutí vám, nielen ako nedeľný obed.
Ingrediencie
olej na smaženie
600 gzemiaky
maslo na zemiaky
čerstvá pažítka na zemiaky
Na prípravu mäsa
4 plátkybravčové karé
4 plátkyslanina
soľ
mleté čierne korenie
2 PLhorčica
2 ksvajcia
2 kscibuľa
Na obaľovanie
hladká múka
1 ksvajce
mlieko (trochu)
strúhanka
100 gstrúhaný syr
Postup
Plátky bravčového mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na mäso poukladáme plátky slaniny, štvrť uvareného vajíčka a štvrť cibule. Zabalíme a zafixujeme špáradlom.
Z múky, vajca a mlieka vymiešame cestíčko. Strúhanku zmiešame s nastrúhaným syrom. Vtáčiky obalíme v pripravenom cestíčku a strúhanke. Smažíme do zlatista vo vyššej vrstve rozpáleného oleja.
Odstránime špáradlá a podávame s uvarenými zemiakmi, ktoré pred podávaním pokvapkáme roztopeným maslom a posypeme nasekanou pažítkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre