Strapaté vtáčiky

Strapaté vtáčiky

Bravčové mäso sa dá spracovať mnohými spôsobmi. Pripravte si z neho strapaté vtáčiky a prekvapte rodinu novým receptom. Zachutí vám, nielen ako nedeľný obed.

Ingrediencie

  • olej na smaženie

  • 600 gzemiaky

  • maslo na zemiaky

  • čerstvá pažítka na zemiaky

Na prípravu mäsa

  • 4 plátkybravčové karé

  • 4 plátkyslanina

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLhorčica

  • 2 ksvajcia

  • 2 kscibuľa

Na obaľovanie

  • hladká múka

  • 1 ksvajce

  • mlieko (trochu)

  • strúhanka

  • 100 gstrúhaný syr

Postup

  1. Plátky bravčového mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na mäso poukladáme plátky slaniny, štvrť uvareného vajíčka a štvrť cibule. Zabalíme a zafixujeme špáradlom.

  2. Z múky, vajca a mlieka vymiešame cestíčko. Strúhanku zmiešame s nastrúhaným syrom. Vtáčiky obalíme v pripravenom cestíčku a strúhanke. Smažíme do zlatista vo vyššej vrstve rozpáleného oleja. 

  3. Odstránime špáradlá a podávame s uvarenými zemiakmi, ktoré pred podávaním pokvapkáme roztopeným maslom a posypeme nasekanou pažítkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.