Šunkové lievance s hermelínom

Šunkové lievance s hermelínom

Šunkové lievance s hermelínom sú vlastne také milé vežičky vyskladané z vrstiev týchto pochúťok. Jemné a nadýchané cesto lievancov je pripravené z droždia a hermelín môžete zvoliť podľa vlastnej chute. Pokojne vyberte aj ochutený alebo korenený druh, lievance budú ešte zaujímavejšie.

Ingrediencie

  • 200 mlmlieko

  • 1 ČLkrupicový cukor

  • 20 gdroždie

  • 300 gšpaldová hladká múka

  • 2 ksmalé vajce

  • 200 mlsvetlé pivo

  • soľ

  • 100 gšunka

  • 4 kshermelín syr (po 100 g)

  • olej na vymazanie lievancovej panvice

  • rukola na ozdobenie

Postup

  1. V mise zmiešame vlažné mlieko s cukrom, droždím a asi 3 lyžicami múky. Na teplom mieste necháme vzísť kvások.

  2. Potom pridáme vajcia rozšľahané s pivom, zvyšnou múkou, soľou a všetko dobre premiešame. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 až 40 minút. Do vykysnutého cesta potom vmiešame nakrájanú šunku (časť z nej si necháme na ozdobu).

  3. Lievancovú panvicu vymažeme olejom a z pripraveného cesta na nej upečieme lievance. Uchovávame ich v teple.

  4. Hermelíny pozdĺžne prekrojíme. Lievance a plátky hermelínov poukladáme striedavo na seba. Vežičky ozdobíme zvyšnou šunkou a rukolou. Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Raňajky
Večera
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.