Šunkové lievance s hermelínom
Šunkové lievance s hermelínom sú vlastne také milé vežičky vyskladané z vrstiev týchto pochúťok. Jemné a nadýchané cesto lievancov je pripravené z droždia a hermelín môžete zvoliť podľa vlastnej chute. Pokojne vyberte aj ochutený alebo korenený druh, lievance budú ešte zaujímavejšie.
Ingrediencie
200 mlmlieko
1 ČLkrupicový cukor
20 gdroždie
300 gšpaldová hladká múka
2 ksmalé vajce
200 mlsvetlé pivo
soľ
100 gšunka
4 kshermelín syr (po 100 g)
olej na vymazanie lievancovej panvice
rukola na ozdobenie
Postup
V mise zmiešame vlažné mlieko s cukrom, droždím a asi 3 lyžicami múky. Na teplom mieste necháme vzísť kvások.
Potom pridáme vajcia rozšľahané s pivom, zvyšnou múkou, soľou a všetko dobre premiešame. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 až 40 minút. Do vykysnutého cesta potom vmiešame nakrájanú šunku (časť z nej si necháme na ozdobu).
Lievancovú panvicu vymažeme olejom a z pripraveného cesta na nej upečieme lievance. Uchovávame ich v teple.
Hermelíny pozdĺžne prekrojíme. Lievance a plátky hermelínov poukladáme striedavo na seba. Vežičky ozdobíme zvyšnou šunkou a rukolou. Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre