Sušienky z kukuričného škrobu a kondenzovaného mlieka
Netradičné a možno práve preto ešte obľúbenejšie. Také sú sušienky z kukuričného škrobu a kondenzovaného mlieka. Sladká chuť, jemné cesto a svetlá farba s ornamentmi z nich robia veľmi obľúbené sušienky pre deti. Ale výborne sa hodia aj dospelým ku káve.
Ingrediencie
110 gmaslo
200 gsladené kondenzované mlieko
1 ČLmandľová aróma
310 gkukuričný škrob
Postup
Plech vystelieme papierom na pečenie. Zmäknuté maslo prepracujeme so salkom a arómou na pečenie. Potom pridáme kukuričný škrob a vypracujeme hladké a nelepivé cesto.
Cesto rozdelíme na 30 kúskov a z každého vyvaľkáme v dlaniach guľôčku. Rozložíme ich na plechy v rozostupoch, každú guľôčku roztlačíme vidličkou, zároveň tým na nej vytvoríme ornament. Plech so sušienkami dáme na 30 minút do chladničky.
Pečieme 8 až 10 minút vo vyhriatej rúre pri 175 °C (sledujeme ich, sušienky by takmer vôbec nemali získať zlatistú farbu). Po upečení ich necháme na plechu mierne chladnúť, preložíme na kovovú mriežku a necháme vychladnúť úplne. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre