Sušienky z kukuričného škrobu a kondenzovaného mlieka

Sušienky z kukuričného škrobu a kondenzovaného mlieka

Netradičné a možno práve preto ešte obľúbenejšie. Také sú sušienky z kukuričného škrobu a kondenzovaného mlieka. Sladká chuť, jemné cesto a svetlá farba s ornamentmi z nich robia veľmi obľúbené sušienky pre deti. Ale výborne sa hodia aj dospelým ku káve.

Ingrediencie

  • 110 gmaslo

  • 200 gsladené kondenzované mlieko

  • 1 ČLmandľová aróma

  • 310 gkukuričný škrob

Postup

  1. Plech vystelieme papierom na pečenie. Zmäknuté maslo prepracujeme so salkom a arómou na pečenie. Potom pridáme kukuričný škrob a vypracujeme hladké a nelepivé cesto.

  2. Cesto rozdelíme na 30 kúskov a z každého vyvaľkáme v dlaniach guľôčku. Rozložíme ich na plechy v rozostupoch, každú guľôčku roztlačíme vidličkou, zároveň tým na nej vytvoríme ornament. Plech so sušienkami dáme na 30 minút do chladničky.

  3. Pečieme 8 až 10 minút vo vyhriatej rúre pri 175 °C (sledujeme ich, sušienky by takmer vôbec nemali získať zlatistú farbu). Po upečení ich necháme na plechu mierne chladnúť, preložíme na kovovú mriežku a necháme vychladnúť úplne. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Zákusky
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.