Svätomartinské husacie stehná s jablkovo-gaštanovou plnkou

Svätomartinské husacie stehná s jablkovo-gaštanovou plnkou

Upečte si svätomartinské husacie stehná s jablkovo-gaštanovou plnkou a na takého gurmánske hody budete ešte dlho spomínať. Tradičné jedlo počas hodov bývalo zostavené z darov prírody, ktoré dozrievali a dochovali sa na jeseň. Tento recept je spojením toho najlepšieho a najchutnejšieho, čo si môžete želať. Na surovinách nešetrite, hody sú predsa o tom, že si treba dopriať.

Ingrediencie

  • 4 kshusacie stehná

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 kscibuľa

  • 500 mljablčný mušt

  • 4 ksžemľa (pokrájaná na kúsky)

  • 1 hrsťnasekaná čerstvá petržlenová vňať

  • 2 ksjablká (nakrájané na kocky)

  • 200 ggaštany

  • 3 ksvajcia

  • 1 štipkamuškátový oriešok

  • 3 PLhrubá múka

  • 1 hlávka(menšia) červená kapusta

  • 1 ksmrkva

  • 2 ksjarná cibuľka

  • 3 PLtrstinový cukor

  • 1 kscitrón

  • 1 hrsťvlašské orechy

  • 60 gmaslo

  • 2 PLhladká múka

  • 50 mlšpeciálny alkohol calvados

Postup

  1. Husacie stehná osolíme a okoreníme. Pečieme s nahrubo nakrájanou cibuľou pri 170 °C asi 30 minút. Potom teplotu stiahneme na 150 °C, podlejeme polovicou jablkového muštu a prikryjeme alobalom.

  2. Stehná dopekáme asi 90 minút. Prelejeme výpekom, medzitým zmiešame žemle a petržlenovú vňať, nakrájané jablká a nasekané gaštany. Potom primiešame vajcia, muškátový oriešok a osolíme.

  3. Podlejeme trochou muštu a vmiešame múku. Kapustu nakrájame na rezance a pridáme nastrúhanú mrkvu. Vmiešame nakrájanú cibuľku, osolíme, pridáme cukor a citrónovú šťavu.

  4. Vmiešame orechy. Výpek zo stehien zlejeme do hrnca, pridáme plnku a zapekáme pri 175 °C asi 15 minút. Z masla a múky urobíme zásmažku, výpek rozriedime zvyšným muštom, prilejeme jablkový alkohol calvados, privedieme k varu, zahustíme zásmažkou a necháme 15 minút prevariť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Husacie hody
Mäsité jedlá
Česká republika
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.