Sviatočná pečená treska s bylinkovou krustou

Sviatočná pečená treska s bylinkovou krustou

Jemná treska v chrumkavej bylinkovej kruste je ideálnym tipom na ľahšiu verziu vianočnej večere. Citrón, čerstvé bylinky a zlatistý povrch dodávajú rybe sviatočný charakter, zatiaľ čo maslom prevoňaná zimná zelenina krásne dopĺňa jej chuť. Recept, ktorý pôsobí slávnostne, no zostáva príjemne jednoduchý.

Na pečenú tresku

  • 4 ks(filety) treska

  • soľ a korenie podľa chuti

  • 2 PLolivový olej

Na bylinkovú krustu

  • 200 gpanko strúhanka

  • 50 gparmezán

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 PLčerstvá petržlenová vňať

  • 2 PLčerstvý tymián

  • 2 PLčerstvý undefined

  • 1 kscitrón

  • 3 PLolivový olej

Na zeleninovú prílohu

  • 4 ksmrkva

  • 200 gkarfiol

  • 200 gružičkový kel

  • 50 gmaslo

  • čerstvý kôpor (vetvičky)

  • 1 kscitrón

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200°C a pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Filety tresky umyjeme a osušíme papierovou utierkou, z oboch strán potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

  2. V miske zmiešame strúhanku, nastrúhaný parmezán, prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, tymián, kôpor, kôru z jedného citróna a šťavu z polovice citróna. Pridáme olivový olej a dobre premiešame. Každý z filetov tresky položíme na plech a rovnomerne obalíme bylinkovou zmesou, ktorú jemne pritlačíme na povrch každého filetu.

  3. Rozložíme na plech a približne 15-20 minút pečieme do zlatista. Pripravíme si aj prílohu, na ktorú v slanej vode sparíme očistenú mrkvu, karfiol a ružičkový kel. Zeleninu potom orestujeme na masle, vmiešame kôpor a servírujme s treskou a citrónom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Ryby
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.