Sviatočná pečená treska s bylinkovou krustou
Jemná treska v chrumkavej bylinkovej kruste je ideálnym tipom na ľahšiu verziu vianočnej večere. Citrón, čerstvé bylinky a zlatistý povrch dodávajú rybe sviatočný charakter, zatiaľ čo maslom prevoňaná zimná zelenina krásne dopĺňa jej chuť. Recept, ktorý pôsobí slávnostne, no zostáva príjemne jednoduchý.
Na pečenú tresku
4 ks(filety) treska
soľ a korenie podľa chuti
2 PLolivový olej
Na bylinkovú krustu
200 gpanko strúhanka
50 gparmezán
2 strúčikycesnaku
2 PLčerstvá petržlenová vňať
2 PLčerstvý tymián
2 PLčerstvý undefined
1 kscitrón
3 PLolivový olej
Na zeleninovú prílohu
4 ksmrkva
200 gkarfiol
200 gružičkový kel
50 gmaslo
čerstvý kôpor (vetvičky)
1 kscitrón
Postup
Rúru predhrejeme na 200°C a pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Filety tresky umyjeme a osušíme papierovou utierkou, z oboch strán potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
V miske zmiešame strúhanku, nastrúhaný parmezán, prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, tymián, kôpor, kôru z jedného citróna a šťavu z polovice citróna. Pridáme olivový olej a dobre premiešame. Každý z filetov tresky položíme na plech a rovnomerne obalíme bylinkovou zmesou, ktorú jemne pritlačíme na povrch každého filetu.
Rozložíme na plech a približne 15-20 minút pečieme do zlatista. Pripravíme si aj prílohu, na ktorú v slanej vode sparíme očistenú mrkvu, karfiol a ružičkový kel. Zeleninu potom orestujeme na masle, vmiešame kôpor a servírujme s treskou a citrónom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre