Syrová nátierka s pečeným cesnakom a slaninou

Syrová nátierka s pečeným cesnakom a slaninou

Ako vám znie syrová nátierka s pečeným cesnakom a slaninou? Chceli by ste ju ochutnať a porovnať s inými syrovými nátierkami? Už pred tým, ako si ju pripravíte, vám viete povedať, že nie je ako iné syrové nátierky a že by ste mali očakávať inú a výraznejšou chuť. Perfektne si nátierku vychutnáte napríklad na opečenou toastovom chlebe.

Ingrediencie

  • 100 ganglická slanina + na dozdobenie

  • 8 strúčikovcesnaku

  • 300 gsyr typu cheddar alebo gouda

  • 100 gtavený syr

  • 1 ksjarná cibuľka na dozdobenie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • žerucha na ozdobenie

Postup

  1. Slaninu nakrájame na drobné kocky a krátko ich orestujeme na sucho na panvici.

  2. Strúčiky cesnaku v šupke položíme na papier na pečenie a vložíme ich do vyhriatej rúry. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút do mäkka.

  3. Medzitým do misy nastrúhame syr na hrubo, pridáme tavený syr, na jemno nakrájanú jarnú cibuľku a vychladnutú a opečenú slaninu.

  4. Upečený cesnak olúpeme a vidličkou rozmačkáme. Pridáme do nátierky a všetko dobre premiešame. Dochutíme soľou a korením. Podávame s pečivom podľa chuti. Môžeme ozdobiť žeruchou a nasekanou jarnou cibuľkou alebo väčšími kúskami slaniny. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Raňajky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.