Syrová nátierka s pečeným cesnakom a slaninou
Ako vám znie syrová nátierka s pečeným cesnakom a slaninou? Chceli by ste ju ochutnať a porovnať s inými syrovými nátierkami? Už pred tým, ako si ju pripravíte, vám viete povedať, že nie je ako iné syrové nátierky a že by ste mali očakávať inú a výraznejšou chuť. Perfektne si nátierku vychutnáte napríklad na opečenou toastovom chlebe.
Ingrediencie
100 ganglická slanina + na dozdobenie
8 strúčikovcesnaku
300 gsyr typu cheddar alebo gouda
100 gtavený syr
1 ksjarná cibuľka na dozdobenie
soľ
mleté čierne korenie
žerucha na ozdobenie
Postup
Slaninu nakrájame na drobné kocky a krátko ich orestujeme na sucho na panvici.
Strúčiky cesnaku v šupke položíme na papier na pečenie a vložíme ich do vyhriatej rúry. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút do mäkka.
Medzitým do misy nastrúhame syr na hrubo, pridáme tavený syr, na jemno nakrájanú jarnú cibuľku a vychladnutú a opečenú slaninu.
Upečený cesnak olúpeme a vidličkou rozmačkáme. Pridáme do nátierky a všetko dobre premiešame. Dochutíme soľou a korením. Podávame s pečivom podľa chuti. Môžeme ozdobiť žeruchou a nasekanou jarnou cibuľkou alebo väčšími kúskami slaniny. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre