Syrové slané krekry

Syrové slané krekry

Stačí iba málo ingrediencií, aby ste upiekli skvelé syrové slané krekry. Ich recept je naozaj jednoduchý a dá sa povedať, že na ňom nie je čo pokaziť. Pozor si dajte pri pečení, aby vám nezhoreli v rúre. Keď toto úspešne zvládnete, môžete sa tešiť na chrumkavé a chutné krekry, ktoré oceníte počas večerného chrumkania alebo ich môžete natierať hummusom či inou nátierkou.

Ingrediencie

  • 100 gtvrdý syr gouda gouda

  • 100 ghladká múka

  • soľ

  • 1/2 ČLmletá červená sladká paprika alebo chilli (podľa chuti)

  • 100 gmaslo

  • 1 ksžĺtok

Postup

  1. Do misy najemno nastrúhame syr, prisypeme preosiatu múku, osolíme, pridáme papriku alebo chilli, na kúsky nakrájané maslo a žĺtok. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.

  2. Cesto potom vyberieme z fólie, rozdelíme na tretiny. Každú časť rozvaľkáme na kruh s hrúbkou asi 3 mm. Potom ho nožom alebo radielkom na pizzu pokrájame na 10 trojuholníkov.

  3. Do každého kúsku vytvoríme otvory slamkou, naukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 10 minúť, kým nezískajú zlatistú farbu. Vychladnuté krekry podávame napríklad s hummusom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Grilovačka
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.