Syrový koláč so slaninou

Syrový koláč so slaninou

Víkend v horách alebo na chate a vy neviete, čo dobré upiecť? Syrový koláč so slaninou je pre chalupársku kuchyňu ako stvorený. Vyskúšajte, určite vám zachutí!

Ingrediencie

  • 225 ghladká múka (trochu aj na podsypanie)

  • 150 gstudené maslo (aj na vymastenie)

  • soľ

  • 1 ksšalotka

  • 1/2 PLolivový olej

  • 100 gslanina

  • 1 ČLrozmarín

  • 3 ksvajcia

  • 200 gcrème fraîche

  • 15 gparmezán

  • 125 gsyr brie

  • 90 gzavarené brusnice

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Múku, maslo a štipku soli rozmixujeme na konzistenciu mrveničky. Pridáme 3-4 lyžice studenej vody, aby vznikla kompaktná hmota. Cesto zabalíme do fólie a necháme asi 30 minút odležať v chlade. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 4 mm a vtlačíme ho do maslom vymazanej koláčovej formy s priemerom cca 23 cm. Približne 15 minút necháme znovu odležať v chlade.

  2. Na cesto položíme papier na pečenie, ktorý zaťažíme sušenou fazuľou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C cca 10 minút. Potom papier s fazuľou odstránime a korpus pečieme ďalších asi 10 minút.

  3. Šalotku nakrájame na kolieska a na oleji opečieme do sklovita. Pridáme na kocky nakrájanú slaninu s nasekaným rozmarínom a opečieme dochrumkava. Necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme vajcia s crème fraiche a nastrúhaným parmezánom. Zmes osolíme a okoreníme.

  4. Na koláč dáme opečenú slaninu s cibuľou a na to uložíme syr nakrájaný na plátky. Pridáme kopčeky zavarených brusníc a všetko zalejeme vajíčkovou zmesou. Pečieme dozlatista pri 180 °C asi 25 minút. Pred podávaním necháme asi 10 minút vychladnúť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Koláče
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.