Talianske gaštanové rizoto

Talianske gaštanové rizoto

Uvariť talianske gaštanové rizoto bude vyžadovať trocha trpezlivosti, ale tak je to pri každom dobrom rizote. Miešate, prilievate, miešate, prilievate a čakáte, kým sa tekutina odparí. Nakoniec ešte pridáte parmezán a uvarené gaštany a aj z takýchto jednoduchých surovín vytvoríte neopakovateľné jedlo. Minimálne také, ktoré nie je bežné pre naše zemepisné šírky. Vyskúšajte, máte sa na čo tešiť.

Ingrediencie

  • 2 ksšalotka

  • 3 PLolivový olej + na opekanie gaštanov

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • 300 gryža arborio alebo carnaroli

  • 250 mlsuché biele víno

  • 2 vetvičkyčerstvý tymián + na ozdobenie

  • 200 gvarené gaštany + na ozdobenie

  • 70 gparmezán + na ozdobenie

  • 80 gmaslo

  • soľ

Postup

  1. Šalotku nakrájame na drobno a potom ju v hrnci na rozpálenom oleji restujeme asi 15 sekúnd a speníme. V inej nádobe ohrejeme zeleninový vývar.

  2. K šalotke pridáme ryžu, za občasného miešania ju necháme obaliť v oleji, asi 1 minútu restujeme a zalejeme bielym vínom.

  3. Akonáhle sa víno odparí, pridáme k ryži na malé kúsky nakrájané, varené gaštany a lístky tymiánu.

  4. K ryži primiešame 200 ml vývaru a miešame, pokým sa tekutina nevsiakne. Pridáme ďalších 200 ml a opäť zamiešame. Takto postupujeme, pokým ryža nezmäkne.

  5. Potom, čo zamiešame poslednú dávku vývaru, nastrúhame do rizota parmezán. Zamiešame a odstavíme z platne.

  6. Na záver do rizota vmiešame studené maslo a podľa chuti osolíme. Rizoto podávame ozdobené gaštanmi, ktoré predtým opečieme na olivovom oleji. Posypeme hoblinkami parmezánu a tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Večera
Bezmäsité jedlá
Taliansko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.