Talianske kuracie stehná cacciatore

Talianske kuracie stehná cacciatore

Kuracie stehná cacciatore odkazujú na spôsob ich prípravy. Po taliansky znamená cacciatore lovec a keď je napísané pri jedle alla cacciatore, ide vlastne o to, že je jedlo pripravené na lovecký spôsob. To znamená cibuľu, bylinky, paradajky a iné druhy zeleniny. Spolu pripravené v jednom hrnci a prepojené vzájomnými chuťami.

Ingrediencie

  • 4 kskuracie stehná

  • 60 mlolivový olej

  • 1 ksväčšia cibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 120 gšampiňóny

  • 2 ksfarebná paprika

  • 350 mlbiele víno

  • 1 plechovkasterilizované paradajky

  • 100 gcherry paradajky

  • 350 mlkurací vývar

  • 2 ksmrkva

  • 150 gsterilizovaná červená fazuľa

  • 1 ksbobkový list

  • vetvičky čerstvý rozmarín alebo oregano

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Kuracie stehná umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Ostrým nožom ich rozdelíme v kĺbe na dve časti. Vo veľkom hrubostennom hrnci rozpálime väčšinu oleja, na ktorom orestujeme kuracie kúsky zo všetkých strán do zlatista.

  2. Opečené mäso vyberieme z hrnca a na zvyšnom oleji necháme na miernom ohni zosklovatieť najemno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Po chvíľke pridáme nakrájané šampiňóny a papriku nakrájanú na kúsky.

  3. Potom do hrnca vrátime mäso a podlejeme ho vínom. Varíme, kým sa víno nezredukuje približne na polovicu. Potom vmiešame paradajky, vývar, mrkvu nakrájanú na hrubo, fazuľu, bobkový list, rozmarín a oregano. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 45 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.