Talianske kuracie stehná cacciatore
Kuracie stehná cacciatore odkazujú na spôsob ich prípravy. Po taliansky znamená cacciatore lovec a keď je napísané pri jedle alla cacciatore, ide vlastne o to, že je jedlo pripravené na lovecký spôsob. To znamená cibuľu, bylinky, paradajky a iné druhy zeleniny. Spolu pripravené v jednom hrnci a prepojené vzájomnými chuťami.
Ingrediencie
4 kskuracie stehná
60 mlolivový olej
1 ksväčšia cibuľa
2 strúčikycesnaku
120 gšampiňóny
2 ksfarebná paprika
350 mlbiele víno
1 plechovkasterilizované paradajky
100 gcherry paradajky
350 mlkurací vývar
2 ksmrkva
150 gsterilizovaná červená fazuľa
1 ksbobkový list
vetvičky čerstvý rozmarín alebo oregano
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Kuracie stehná umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Ostrým nožom ich rozdelíme v kĺbe na dve časti. Vo veľkom hrubostennom hrnci rozpálime väčšinu oleja, na ktorom orestujeme kuracie kúsky zo všetkých strán do zlatista.
Opečené mäso vyberieme z hrnca a na zvyšnom oleji necháme na miernom ohni zosklovatieť najemno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Po chvíľke pridáme nakrájané šampiňóny a papriku nakrájanú na kúsky.
Potom do hrnca vrátime mäso a podlejeme ho vínom. Varíme, kým sa víno nezredukuje približne na polovicu. Potom vmiešame paradajky, vývar, mrkvu nakrájanú na hrubo, fazuľu, bobkový list, rozmarín a oregano. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 45 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre