Talianske spiedini s kuracím mäsom a cuketou
Talianske spiedini s cuketou možno neznejú domácky, ale po ich ochutnaní už budete vedieť, že ich budete pripravovať naozaj často. Spiedini bývajú naplnené rôznymi druhmi plnky, my sme zvolili marinované mäso obalené v ochutenej strúhanke. Pripravte si aj dip, najlepšie chutia namáčané a s kúskom pečiva.
Na marinádu
3 PLolivový olej
2 strúčikycesnaku
1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna
1 ČLsoľ
mleté čierne korenie
Na strúhanku a mäso
8 PLhrubšia strúhanka
1 kscitrónová kôra z 1 citróna
5 PLnastrúhaný parmezán
1 hrsťplocholistá nasekaná petržlenová vňať
1 hrsťčerstvé oregano
400 gkuracie prsia (rezne)
2 ksmenšia cuketa
Na dip
1 kszrelé avokádo
1 PLnasekaný čerstvý koriander
4 PLmajonéza
3 PLbiely jogurt
1 štipkasoľ
1 štipkacukor
Postup
Pripravíme si marinádu, v kastróliku nahrejeme olej, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, korenie a krátko prehrejeme. Potom odložíme na bok. Medzitým zmiešame strúhanku s kôrou, parmezánom a nasekanými bylinkami.
Kuracie mäso nakrájame na kocky a zmiešame s marinádou. Každú kocku mäsa obalíme v strúhanke a všetky kúsky mäsa uložíme na 15 minút do chladničky.
Na dip zmiešame roztklačenú dužinu z avokáda s koriandrom, majonézou, jogurtom, soľou a cukrom. Uložíme do chladničky. Cukety nakrájame na tenké podlhovasté plátky.
Mäso ešte raz obalíme v strúhanke a potom omotáme plátkom cukety. Napichneme na namočenú špajdľu alebo kovovú ihlu. Pečieme na grile zo všetkých strán do zlatista. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre