Talianske spiedini s kuracím mäsom a cuketou

Talianske spiedini s kuracím mäsom a cuketou

Talianske spiedini s cuketou možno neznejú domácky, ale po ich ochutnaní už budete vedieť, že ich budete pripravovať naozaj často. Spiedini bývajú naplnené rôznymi druhmi plnky, my sme zvolili marinované mäso obalené v ochutenej strúhanke. Pripravte si aj dip, najlepšie chutia namáčané a s kúskom pečiva.

Na marinádu

  • 3 PLolivový olej

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna

  • 1 ČLsoľ

  • mleté čierne korenie

Na strúhanku a mäso

  • 8 PLhrubšia strúhanka

  • 1 kscitrónová kôra z 1 citróna

  • 5 PLnastrúhaný parmezán

  • 1 hrsťplocholistá nasekaná petržlenová vňať

  • 1 hrsťčerstvé oregano

  • 400 gkuracie prsia (rezne)

  • 2 ksmenšia cuketa

Na dip

  • 1 kszrelé avokádo

  • 1 PLnasekaný čerstvý koriander

  • 4 PLmajonéza

  • 3 PLbiely jogurt

  • 1 štipkasoľ

  • 1 štipkacukor

Postup

  1. Pripravíme si marinádu, v kastróliku nahrejeme olej, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, korenie a krátko prehrejeme. Potom odložíme na bok. Medzitým zmiešame strúhanku s kôrou, parmezánom a nasekanými bylinkami.

  2. Kuracie mäso nakrájame na kocky a zmiešame s marinádou. Každú kocku mäsa obalíme v strúhanke a všetky kúsky mäsa uložíme na 15 minút do chladničky.

  3. Na dip zmiešame roztklačenú dužinu z avokáda s koriandrom, majonézou, jogurtom, soľou a cukrom. Uložíme do chladničky. Cukety nakrájame na tenké podlhovasté plátky.

  4. Mäso ešte raz obalíme v strúhanke a potom omotáme plátkom cukety. Napichneme na namočenú špajdľu alebo kovovú ihlu. Pečieme na grile zo všetkých strán do zlatista. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Taliansko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.