Tekvicová nátierka s feta syrom
Každý ju pripravuje trochu inak, ale jej základom býva pyré. Aj tekvicová nátierka so syrom feta je lahodne krémová, je dochutená syrom, tymiánom a vyvážená medom a vlašskými orechmi. Spolu im to ladí dokonale, nechajte sa presvedčiť a vyskúšajte ju.
Ingrediencie
1 kstekvica Hokkaido
soľ podľa chuti
220 gsyr feta
100 gbiely grécky jogurt
1 PLmed + k podávaniu
1 ČLsušený tymián
celé čierne korenie podľa chuti
nasekané vlašské orechy
čerstvý tymián k podávaniu
mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
Umytú tekvicu nakrájame na kúsky, podlejeme trochou vody, osolíme a varíme do mäkka. Potom rozmixujeme. Precedenú fetu rozmixujeme s gréckym jogurtom do hladka.
Následne vmiešame pyré, med, tymián a zopár guľôčok čierneho korenia. Spoločne mixujeme, aby sa všetky suroviny spojili a dáme do chladničky.
Nátierkou potrieme pečivo podľa vlastnej chute. Ozdobíme nasekanými vlašskými orechmi, čerstvým tymiánom, pokvapkáme medom a posypeme korením. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre