Tekvicová omáčka s mäsovými guľôčkami
Tekvicová omáčka s mäsovými guľôčkami vás naláka už prvým pohľadom na tanier plný farieb a chutí. Takto vyzerá a chutí perfektné jedlo inšpirované jesennou sezónou, je sýte a zároveň neťaží. Omáčka je dochutená orientálnym spôsobom, čo dodáva celému jedlu nový rozmer.
Na mäsové guľôčky
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
3 cmčerstvý zázvor
3 PLslnečnicový olej
1/2 ČLsoľ
1 štipkamleté čierne korenie
1/2 ČLcelá rímska rasca
1 štipkachilli korenie
400 gmleté mäso (mix hovädzieho a bravčového)
5 PLľadová voda
Na tekvicovú omáčku
2 kscibuľa
3 PLslnečnicový olej
400 gtekvica Hokkaido
2 PLžltá kari pasta
1/2 ČLsoľ
150 gparadajková passata
250 mlhovädzí vývar
200 mlkokosové mlieko + na dozdobenie
1 ČLlimetková šťava
Postup
Cibuľu nakrájame na jemno, olúpaný cesnak a zázvor nastrúhame na jemnom strúhadle. Na panvici rozohrejeme dve lyžice oleja, pridáme cibuľu, osolíme, okoreníme a orestujeme do sklovita. Potom pridáme cesnak, zázvor, rímsku rascu, chilli a krátko premiešame v rozpálenom tuku, až sa všetko rozvonia. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Rúru rozohrejeme na 180 °C. Studené mäso preložíme do misy, pridáme 5 lyžíc ľadovej vody a dôkladne prepracujeme na kompaktnú hmotu. K mäsu pridáme vychladnutú cibuľovú zmes a ešte raz prepracujeme. Tvoríme guľôčky veľké asi ako vlašský orech a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Guľôčky zľahka pokvapkáme olejom a pečieme asi 25 minút.
Na omáčku nakrájame cibuľu na kocky a na rozpálenom oleji ich necháme zosklovatieť. Pridáme kocky tekvice a krátko ju opečieme. Potom pridáme kari pastu a rozmiešame ju v horúcom tuku. Osolíme, vlejeme pyré a vývar, prikryjeme a na miernom ohni dusíme do zmäknutia tekvice.
Mäkkú tekvicu rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka. Prilejeme kokosové mlieko a dochutíme limetkovou šťavou. Omáčkou prelejeme upečené guľôčky a podávame napríklad s ryžou. Ozdobíme lístkami koriandra a kokosovým mliekom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre