Tekvicová omáčka s mäsovými guľôčkami

Tekvicová omáčka s mäsovými guľôčkami

Tekvicová omáčka s mäsovými guľôčkami vás naláka už prvým pohľadom na tanier plný farieb a chutí. Takto vyzerá a chutí perfektné jedlo inšpirované jesennou sezónou, je sýte a zároveň neťaží. Omáčka je dochutená orientálnym spôsobom, čo dodáva celému jedlu nový rozmer.

Na mäsové guľôčky

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 3 cmčerstvý zázvor

  • 3 PLslnečnicový olej

  • 1/2 ČLsoľ

  • 1 štipkamleté čierne korenie

  • 1/2 ČLcelá rímska rasca

  • 1 štipkachilli korenie

  • 400 gmleté mäso (mix hovädzieho a bravčového)

  • 5 PLľadová voda

Na tekvicovú omáčku

  • 2 kscibuľa

  • 3 PLslnečnicový olej

  • 400 gtekvica Hokkaido

  • 2 PLžltá kari pasta

  • 1/2 ČLsoľ

  • 150 gparadajková passata

  • 250 mlhovädzí vývar

  • 200 mlkokosové mlieko + na dozdobenie

  • 1 ČLlimetková šťava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na jemno, olúpaný cesnak a zázvor nastrúhame na jemnom strúhadle. Na panvici rozohrejeme dve lyžice oleja, pridáme cibuľu, osolíme, okoreníme a orestujeme do sklovita. Potom pridáme cesnak, zázvor, rímsku rascu, chilli a krátko premiešame v rozpálenom tuku, až sa všetko rozvonia. Odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. Rúru rozohrejeme na 180 °C. Studené mäso preložíme do misy, pridáme 5 lyžíc ľadovej vody a dôkladne prepracujeme na kompaktnú hmotu. K mäsu pridáme vychladnutú cibuľovú zmes a ešte raz prepracujeme. Tvoríme guľôčky veľké asi ako vlašský orech a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Guľôčky zľahka pokvapkáme olejom a pečieme asi 25 minút.

  3. Na omáčku nakrájame cibuľu na kocky a na rozpálenom oleji ich necháme zosklovatieť. Pridáme kocky tekvice a krátko ju opečieme. Potom pridáme kari pastu a rozmiešame ju v horúcom tuku. Osolíme, vlejeme pyré a vývar, prikryjeme a na miernom ohni dusíme do zmäknutia tekvice.

  4. Mäkkú tekvicu rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka. Prilejeme kokosové mlieko a dochutíme limetkovou šťavou. Omáčkou prelejeme upečené guľôčky a podávame napríklad s ryžou. Ozdobíme lístkami koriandra a kokosovým mliekom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Mäsité jedlá
Omáčky
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.