Tekvicová polievka s jablkami

Tekvicová polievka s jablkami

Máte radi tekvicovú polievku? My vieme, že áno. Poďte si uvariť novú verziu obúbenej polievky, ktorá v jeseni nesmie chýbať na stole. Tentokrát budete potrebovať aj jablká, zázvor a chilli papričku pre ostrejšiu chuť. Naopak, na zjemnenie využijete smotanu na varenie a kokosové mlieko.

Ingrediencie

  • 500 gmaslová tekvica

  • 30 gčerstvý zázvor

  • 2 ksjablká + plátky jablka na ozdobu

  • 1 kscibuľa

  • 200 gzemiaky

  • 4 PLolivový olej

  • 2 kschilli papričky

  • 800 mlzeleninový vývar

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 200 mlsmotana na varenie

  • 300 mlkokosové mlieko

  • čerstvá medovka na ozdobenie

Postup

  1. Tekvicu, zázvor, jablká, cibuľu a zemiaky olúpeme. Tekvicu zbavíme semienok, jablká stredov s jadierkami a všetko nakrájame na kocky.

  2. V hrnci rozohrejeme olej a prestujeme na ňom najskôr cibuľu. Potom pridáme tekvicu, zemiaky, zázvor, jablká a očistené chilli papričky. Spoločne restujeme 2 minúty, potom zalejeme vývarom. Dochutíme soľou a korením a dusíme 30 minút.

  3. Hotovú polievku rozmixujeme do hladka. Nakoniec ju zjemníme smotanou a kokosovým mliekom. Polievku rozdelíme do tanierov a ozdobíme plátkami jabĺk a medovkou. Môžeme podávať s krutónmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.