Tekvicová polievka s jablkami
Máte radi tekvicovú polievku? My vieme, že áno. Poďte si uvariť novú verziu obúbenej polievky, ktorá v jeseni nesmie chýbať na stole. Tentokrát budete potrebovať aj jablká, zázvor a chilli papričku pre ostrejšiu chuť. Naopak, na zjemnenie využijete smotanu na varenie a kokosové mlieko.
Ingrediencie
500 gmaslová tekvica
30 gčerstvý zázvor
2 ksjablká + plátky jablka na ozdobu
1 kscibuľa
200 gzemiaky
4 PLolivový olej
2 kschilli papričky
800 mlzeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
200 mlsmotana na varenie
300 mlkokosové mlieko
čerstvá medovka na ozdobenie
Postup
Tekvicu, zázvor, jablká, cibuľu a zemiaky olúpeme. Tekvicu zbavíme semienok, jablká stredov s jadierkami a všetko nakrájame na kocky.
V hrnci rozohrejeme olej a prestujeme na ňom najskôr cibuľu. Potom pridáme tekvicu, zemiaky, zázvor, jablká a očistené chilli papričky. Spoločne restujeme 2 minúty, potom zalejeme vývarom. Dochutíme soľou a korením a dusíme 30 minút.
Hotovú polievku rozmixujeme do hladka. Nakoniec ju zjemníme smotanou a kokosovým mliekom. Polievku rozdelíme do tanierov a ozdobíme plátkami jabĺk a medovkou. Môžeme podávať s krutónmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre