Tekvicová polievka s jablkami a tekvicovými semienkami
Ak vás baví neustále ochutnávanie a skúšanie nových receptov na jesennú klasiku, vyskúšajte aj tekvicovú polievku s jablkami a tekvicovými semienkami. Kombinuje to najchutnejšie z jesenných surovín, je krásne hustá a výdatná. Ideálna na zahriatie a na zaplnenie hladného bruška.
Ingrediencie
1 ks(cca 700 g) maslová tekvica
40 gmaslo
20 mlrastlinný olej
2 ksjablká
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
1 kschilli papričky
1 PLkari korenie
1 PLnastrúhaný čerstvý zázvor
250 mlkokosové mlieko alebo 100 ml 33 % smotany na šľahanie
50 gtekvicové semienka
soľ
mleté čierne korenie
1 PLmaslo
1 PLmed
Postup
Tekvicu olúpeme, vydlabeme semienka, nakrájame ju na kúsky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zľahka osolíme, pokvapkáme polovicou rozpusteného masla a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C, pečieme asi 20 minút.
Jeden a pol jablka olúpeme, zbavíme stredov s jadierkami a nakrájame na kocky. V hrnci nahrejeme zvyšné maslo s olejom, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, plátky cesnaku. Nakrájanú chilli papričku, posypeme kari korením a spoločne restujeme 2 minúty. Zmes zalejeme 500 ml vody, osolíme a necháme dusiť. Pridáme opečenú tekvicu, zázvor, kokosové mlieko alebo smotanu a rozmixujeme. Podľa potreby prilejeme vodu a necháme ďalších 10 minút variť.
Tekvicové semienka nasypeme na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 150 °C na 10 minút. Zvyšnú polovicu očisteného jablka nakrájame na plátky. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme med a plátky jabĺk. Teplotu znížime a jablká opečieme do mäkka.
Hotovú polievku podľa chuti osolíme, rozdelíme do misiek, ozdobíme plátkami jabĺk a tekvicovými semienkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre