Tekvicové gnocchi so šalviovo-cesnakovým maslom

Tekvicové gnocchi so šalviovo-cesnakovým maslom

Na niektoré jedlá sa stačí pozrieť a hneď viete, že patria k jesenným špecialitám. To je prípad, ktorý presne sedí na tekvicové gnocchi so šalviovo-cesnakovým maslom. Dokonalá chuť je podčiarknutá ochuteným maslom a chrumkavými lístkami šalvie. Pre väčšie nasýtenie si do jedla pridajte aj kúsky grilovaného kuracieho mäsa.

Na tekvicové gnocchi

  • 220 gzemiaky (varný typ C)

  • 200 gtekvica Hokkaido

  • 270 gpšeničná hladká múka + na pomúčenie

  • 1 štipkasoľ

  • čerstvo mleté biele korenie

  • 1 štipkamuškátový oriešok

Na šalviovo-cesnakové maslo

  • 60 gmaslo

  • 20 ks(čerstvé lístky) šalvia

  • 2 strúčikyprelisovaného cesnaku

  • soľ podľa chuti

  • biele korenie

Na dokončenie

  • 400 ggrilované kuracie prsia

  • parmezán

Postup

  1. Do hrnca s vriacou vodou vložíme celé zemiaky a varíme 20 až 30 minút do mäkka. Po uvarení zemiaky ešte teplé olúpeme a roztlačíme. Odložíme na bok a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Kúsky olúpanej tekvice pokrájame na kocky a vložíme ich do hrnca. Varíme vo vode asi 15 až 20 minút, pokým nezmäkne.

  2. Precedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Potom pomocou vidličky roztlačíme na pyré. Do misy dáme zemiaky, tekvicové pyré, múku, soľ, biele korenie a štipku muškátového oriešku. Pomocou varešky všetko zmiešame a uhnetieme hladké cesto. Pokiaľ sa cesto príliš lepí, pridáme viac múky.

  3. Cesto rozdelíme na 4 až 6 častí a z každej vytvoríme valček, z ktorého nožnom odkrajujeme malé gnocchi. Pracovnú plochu zľahka pomúčime a rozmiestnime na ňu gnocchi tak, aby sa nedotýkali. Vodu vo väčšom hrnci privedieme k varu a pridáme gnocchi. Varíme, pokým nevyplávajú na povrch. Pomocou naberačky gnocchi vyberieme a odložíme na bok.

  4. Panvicu rozohrejeme na strednú teplotu a pridáme maslo. Prisypeme lístky šalvie a osmažíme ich do chrumkava. Dochutíme prelisovaným cesnakom a premiešame. Nakoniec pridáme uvarené gnocchi, osolíme, okoreníme a opečieme ich do zlatista. Doplníme grilovanými natrhanými kuracími prsiami a prehrejeme. Podávame posypané parmezánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Cestoviny a pizza
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.