Tekvicové gnocchi so šalviovo-cesnakovým maslom
Na niektoré jedlá sa stačí pozrieť a hneď viete, že patria k jesenným špecialitám. To je prípad, ktorý presne sedí na tekvicové gnocchi so šalviovo-cesnakovým maslom. Dokonalá chuť je podčiarknutá ochuteným maslom a chrumkavými lístkami šalvie. Pre väčšie nasýtenie si do jedla pridajte aj kúsky grilovaného kuracieho mäsa.
Na tekvicové gnocchi
220 gzemiaky (varný typ C)
200 gtekvica Hokkaido
270 gpšeničná hladká múka + na pomúčenie
1 štipkasoľ
čerstvo mleté biele korenie
1 štipkamuškátový oriešok
Na šalviovo-cesnakové maslo
60 gmaslo
20 ks(čerstvé lístky) šalvia
2 strúčikyprelisovaného cesnaku
soľ podľa chuti
biele korenie
Na dokončenie
400 ggrilované kuracie prsia
parmezán
Postup
Do hrnca s vriacou vodou vložíme celé zemiaky a varíme 20 až 30 minút do mäkka. Po uvarení zemiaky ešte teplé olúpeme a roztlačíme. Odložíme na bok a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Kúsky olúpanej tekvice pokrájame na kocky a vložíme ich do hrnca. Varíme vo vode asi 15 až 20 minút, pokým nezmäkne.
Precedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Potom pomocou vidličky roztlačíme na pyré. Do misy dáme zemiaky, tekvicové pyré, múku, soľ, biele korenie a štipku muškátového oriešku. Pomocou varešky všetko zmiešame a uhnetieme hladké cesto. Pokiaľ sa cesto príliš lepí, pridáme viac múky.
Cesto rozdelíme na 4 až 6 častí a z každej vytvoríme valček, z ktorého nožnom odkrajujeme malé gnocchi. Pracovnú plochu zľahka pomúčime a rozmiestnime na ňu gnocchi tak, aby sa nedotýkali. Vodu vo väčšom hrnci privedieme k varu a pridáme gnocchi. Varíme, pokým nevyplávajú na povrch. Pomocou naberačky gnocchi vyberieme a odložíme na bok.
Panvicu rozohrejeme na strednú teplotu a pridáme maslo. Prisypeme lístky šalvie a osmažíme ich do chrumkava. Dochutíme prelisovaným cesnakom a premiešame. Nakoniec pridáme uvarené gnocchi, osolíme, okoreníme a opečieme ich do zlatista. Doplníme grilovanými natrhanými kuracími prsiami a prehrejeme. Podávame posypané parmezánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre