Tekvicové krúpové rizoto s bravčovou panenkou

Tekvicové krúpové rizoto s bravčovou panenkou

Tekvicové rizoto s bravčovou panenkou si jednoducho zamilujete. Nie je zdĺhavý recept, napriek tomu je plný farieb a chutí a určite sa môžete tešiť na šťavnatú prílohu a extra jemné a lahodné mäso. Lístky čerstvého rozmarínu dodávajú celému jedlu nezameniteľnú chuť a dokážu zvýrazniť práve chuť mäsa a tekvice. Odporúčame vyskúšať a pokojne podávať aj ako slávnostný obed či večeru.

Ingrediencie

  • 250 gcelé krúpy

  • 1/2 ksmaslová tekvica

  • 1/2 kstekvica Hokkaido

  • 2 ksšalotka

  • 2 PLolivový olej

  • 1 ksmenšie červené jablko

  • čerstvý rozmarín

  • 750 mlvývar

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 strúčikcesnaku

  • 75 gmaslo

  • 20 gparmezán

  • 700 gbravčová panenka

  • tekvicové semienka

  • 1 baleniežerucha

  • čerstvý rozmarín

  • mltekvicový olej

Postup

  1. Krúpy necháme cez noc napučať v 0,5 l vody. Maslovú tekvicu olúpeme, vydlabeme semienka, ktoré odložíme na bok a tekvicu nakrájame na kocky. Hokkaido iba zbavíme semienok a tiež nakrájame. Do hrnca s vriacou vodou vložíme semienka a šupky z tekvice a asi 10 minút povaríme. Potom necháme asi 15 minút lúhovať.

  2. Polovičné množstvo šalotky orestujeme na lyžici olivového oleja, pridáme nakrájané jablko bez jadierok, hokkaido a nasekaný rozmarín. Zalejeme vývarom zo semienok a varíme, kým sa tekvica nezačne rozpadať. Potom v mixéri spolu s maslom rozmixujeme na hladké pyré. Ochutíme soľou a korením.

  3. Maslovú tekvicu spoločne so zvyškom šalotky a cesnakom nakrájaným na plátky orestujeme na lyžici olivového oleja, pridáme namočené krúpy, podlejeme zvyšným vývarom a povaríme, aby všetky suroviny zmäkli. Pridáme tekvicové pyré, krátko povaríme, pridáme studené maslo, parmezán a vymiešame do hladka. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.

  4. Panenku očistíme a po všetkých stranách dobre osolíme a okoreníme. Potom ju opečieme zo všetkých strán do zlatista a vložíme do rúry predhriatej na 180 °C asi na 15 minút. Panenku vyberieme a k hotovému krupotu ju nakrájame na plátky. Na tanieri krupoto posypeme opraženými semienkami, pridáme žeruchu a vetvičky rozmarínu a všetko pokvapkáme tekvicovým olejom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.