Tekvicové maslo

Tekvicové maslo

Lahodná i voňavá kombinácia pečenej tekvice, škorice, muškátového orieška a vanilky sa rozplýva na jazyku a dokonale doplní napríklad čerstvé raňajkové pečivo. Na tekvicové maslo použite maslovú alebo Hokkaido tekvicu, obe obsahujú menej vody, preto sú na výrobu masla vhodnejšie.

Na dva poháre masla po 200 ml

  • 300 gmaslová tekvica alebo Hokkaido

  • 3/4 ČLmletá škorica

  • 1 štipkamletý muškátový oriešok

  • 1 štipkamorská soľ

  • 2 PLlesný med

  • 250 gmaslo

  • 1/2 ksvanilkový struk

Postup

  1. Dužinu tekvice aj so šupkou dôkladne umyjeme a rozkrájame na mesiačiky. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 30 minút domäkka.

  2. Upečenú dužinu potom zo šupky zoškrabeme pomocou lyžice a dáme do misy. Pridáme škoricu, muškátový oriešok, soľ a med. Všetko spolu dohladka rozmixujeme a necháme vychladnúť.

  3. Zmäknuté maslo vyšľaháme elektrickým šľahačom do peny a postupne po lyžiciach zašľaháme tekvicové pyré. Pridávame ho asi každú polminútu, až kým nezapracujeme všetku ochutenú tekvicovú zmes. Nakoniec primiešame zoškrabanú dreň z vanilkového struku a našľaháme do nadýchaného krému.

  4. Naplníme ním čisté poháriky, uzatvoríme vrchnákmi a uchovávame v chladničke. Spotrebujeme cca do 3 dní. Tekvicové maslo vynikajúco chutí napríklad s čerstvými croissantami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Večera
Raňajky

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.