Tekvicové maslo
Lahodná i voňavá kombinácia pečenej tekvice, škorice, muškátového orieška a vanilky sa rozplýva na jazyku a dokonale doplní napríklad čerstvé raňajkové pečivo. Na tekvicové maslo použite maslovú alebo Hokkaido tekvicu, obe obsahujú menej vody, preto sú na výrobu masla vhodnejšie.
Na dva poháre masla po 200 ml
300 gmaslová tekvica alebo Hokkaido
3/4 ČLmletá škorica
1 štipkamletý muškátový oriešok
1 štipkamorská soľ
2 PLlesný med
250 gmaslo
1/2 ksvanilkový struk
Postup
Dužinu tekvice aj so šupkou dôkladne umyjeme a rozkrájame na mesiačiky. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 30 minút domäkka.
Upečenú dužinu potom zo šupky zoškrabeme pomocou lyžice a dáme do misy. Pridáme škoricu, muškátový oriešok, soľ a med. Všetko spolu dohladka rozmixujeme a necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo vyšľaháme elektrickým šľahačom do peny a postupne po lyžiciach zašľaháme tekvicové pyré. Pridávame ho asi každú polminútu, až kým nezapracujeme všetku ochutenú tekvicovú zmes. Nakoniec primiešame zoškrabanú dreň z vanilkového struku a našľaháme do nadýchaného krému.
Naplníme ním čisté poháriky, uzatvoríme vrchnákmi a uchovávame v chladničke. Spotrebujeme cca do 3 dní. Tekvicové maslo vynikajúco chutí napríklad s čerstvými croissantami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre