Tekvicové rizoto s anglickou slaninou
Je jednoduché, ale pritom tak chuťovo výrazné. Tekvicové rizoto s anglickou slaninou môžete podávať ako skvelý obed alebo večeru s typickou a žiadúcou krémovou konzistenciou pravého rizota. Na to skvele poslúži ryža arborio, ktorá má vysoký obsah škrobu, vďaka čomu dokáže absorbovať veľké množstvo tekutiny. Napriek tomu sa nerozvára a je ideálna na prípravu rizota.
Ingrediencie
70 gmaslo
1 kscibuľa
1000 gtekvica Hokkaido
300 gryža Arborio
250 mlbiele víno
1500 mlkurací vývar
100 gjemne nastrúhaný parmezán
soľ
mleté čierne korenie
parmezán hoblinky na ozdobenie
100 gplátková anglická slanina
Postup
V hrnci na rozohriatom masle opečieme na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu a opekáme asi 10 minút. Pridáme ryžu, víno a všetko miešame, pokým sa víno trochu neodparí.
Potom prilejeme časť vývaru a privedieme k varu. Vývar podľa potreby dolievame až kým sa celý nevsiakne a ryža nebude mäkká.
Do horúceho rizota potom vmiešame parmezán a podľa chuti osolíme a okoreníme. Na tanieri ozdobíme ešte hoblinkami parmezánu a s do chrumkava opečenou slaninou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre