Tekvicové rizoto s anglickou slaninou

Tekvicové rizoto s anglickou slaninou

Je jednoduché, ale pritom tak chuťovo výrazné. Tekvicové rizoto s anglickou slaninou môžete podávať ako skvelý obed alebo večeru s typickou a žiadúcou krémovou konzistenciou pravého rizota. Na to skvele poslúži ryža arborio, ktorá má vysoký obsah škrobu, vďaka čomu dokáže absorbovať veľké množstvo tekutiny. Napriek tomu sa nerozvára a je ideálna na prípravu rizota.

Ingrediencie

  • 70 gmaslo

  • 1 kscibuľa

  • 1000 gtekvica Hokkaido

  • 300 gryža Arborio

  • 250 mlbiele víno

  • 1500 mlkurací vývar

  • 100 gjemne nastrúhaný parmezán

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • parmezán hoblinky na ozdobenie

  • 100 gplátková anglická slanina

Postup

  1. V hrnci na rozohriatom masle opečieme na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu a opekáme asi 10 minút. Pridáme ryžu, víno a všetko miešame, pokým sa víno trochu neodparí.

  2. Potom prilejeme časť vývaru a privedieme k varu. Vývar podľa potreby dolievame až kým sa celý nevsiakne a ryža nebude mäkká.

  3. Do horúceho rizota potom vmiešame parmezán a podľa chuti osolíme a okoreníme. Na tanieri ozdobíme ešte hoblinkami parmezánu a s do chrumkava opečenou slaninou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.