Tekvicové špízy s paprikovou klobásou

Tekvicové špízy s paprikovou klobásou

Tekvicové špízy vás prekvapia svojou jednoduchosťou a lahodnou chuťou. Je to sýte jedlo, ktoré dokážete pripraviť aj na chalupe a bude vám na to stačiť iba zopár surovín. Špekáčiky a paprikovú klobásu môžete nahradiť aj inými obľúbenými údeninami, pokúste sa špízy farebne zladiť a získate krásne a chutné jedlo.

Ingrediencie

  • 2 ksčervená cibuľa

  • 1 ksmaslová tekvica

  • 2 ksšpekáčiky

  • 2 kspapriková klobása

  • čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)

  • olivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Cibuľu olúpeme, rozštvrtíme a rozdelíme na jednotlivé vrstvy. Tekvicu prepolíme, vyberieme semienka, olúpeme ju a nakrájame na približne 1 cm hrubé plátky, z ktorých potom vykrojíme kovovými vykrajovačkami vybrané tvary.

  2. Údeniny nakrájame na kolieska a potom ich striedavo napichujeme s cibuľou a tekvicou na kovové ihly. Pripravené špízy vložíme do pekáča, pridáme aj zvyšné tekvice a vetvičku tymiánu. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, mierne podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme pri 180 °C asi 30 minút.

  3. Špízy priebežne prelievame výpekom, akonáhle je tekvica mäkká, odstránime alobal a dopečieme na programe gril asi 5 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Prílohy
Večera
Mäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.