Tekvicové špízy s paprikovou klobásou
Tekvicové špízy vás prekvapia svojou jednoduchosťou a lahodnou chuťou. Je to sýte jedlo, ktoré dokážete pripraviť aj na chalupe a bude vám na to stačiť iba zopár surovín. Špekáčiky a paprikovú klobásu môžete nahradiť aj inými obľúbenými údeninami, pokúste sa špízy farebne zladiť a získate krásne a chutné jedlo.
Ingrediencie
2 ksčervená cibuľa
1 ksmaslová tekvica
2 ksšpekáčiky
2 kspapriková klobása
čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Cibuľu olúpeme, rozštvrtíme a rozdelíme na jednotlivé vrstvy. Tekvicu prepolíme, vyberieme semienka, olúpeme ju a nakrájame na približne 1 cm hrubé plátky, z ktorých potom vykrojíme kovovými vykrajovačkami vybrané tvary.
Údeniny nakrájame na kolieska a potom ich striedavo napichujeme s cibuľou a tekvicou na kovové ihly. Pripravené špízy vložíme do pekáča, pridáme aj zvyšné tekvice a vetvičku tymiánu. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, mierne podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme pri 180 °C asi 30 minút.
Špízy priebežne prelievame výpekom, akonáhle je tekvica mäkká, odstránime alobal a dopečieme na programe gril asi 5 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre