Tekvicový džem s brusnicami

Tekvicový džem s brusnicami

Uvariť tekvicový džem s brusnicami nevyžaduje žiadne špeciálne kulinárske zručnosti. Nenáročný postup vám zaručí jedinečný chuťový zážitok. Aj preto ho vyskúšajte a rovno budete postup opakovať, aby ste mali nejaký pohárik či dva odložené aj na Vianoce.

Rozpis na 5 pohárov (objem 250 ml)

  • 1 ksveľká tekvica (1 kg tekvicovej dužiny)

  • 1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna

  • 500 gželírovací cukor 2:1

  • 100 gbrusnice

  • 50 mlrum

Postup

  1. Tekvicu prekrojíme a lyžicou vydlabeme semienka. Pokrájame ju na dieliky a olúpeme šupku. Potom nakrájame na malé kúsky.

  2. Preložíme ich do misy, zalejeme citrónovou šťavou a posypeme želírovacím cukrom. Necháme asi 2 hodiny odležať.

  3. Brusnice zalejeme rumom a necháme 2 hodiny nasiaknuť tekutinu. Tekvicu dáme do hrnca a pozvoľna varíme do zmäknutia. Ku koncu varenia pridáme brusnice aj s rumom, krátko povaríme a odstavíme.

  4. Zmes naplníme do pohárov. Dobre ich uzavrieme a otočíme hore dnom. Necháme vychladnúť a otočíme späť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Koláče
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.