Tekvicový džem s brusnicami
Uvariť tekvicový džem s brusnicami nevyžaduje žiadne špeciálne kulinárske zručnosti. Nenáročný postup vám zaručí jedinečný chuťový zážitok. Aj preto ho vyskúšajte a rovno budete postup opakovať, aby ste mali nejaký pohárik či dva odložené aj na Vianoce.
Rozpis na 5 pohárov (objem 250 ml)
1 ksveľká tekvica (1 kg tekvicovej dužiny)
1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna
500 gželírovací cukor 2:1
100 gbrusnice
50 mlrum
Postup
Tekvicu prekrojíme a lyžicou vydlabeme semienka. Pokrájame ju na dieliky a olúpeme šupku. Potom nakrájame na malé kúsky.
Preložíme ich do misy, zalejeme citrónovou šťavou a posypeme želírovacím cukrom. Necháme asi 2 hodiny odležať.
Brusnice zalejeme rumom a necháme 2 hodiny nasiaknuť tekutinu. Tekvicu dáme do hrnca a pozvoľna varíme do zmäknutia. Ku koncu varenia pridáme brusnice aj s rumom, krátko povaríme a odstavíme.
Zmes naplníme do pohárov. Dobre ich uzavrieme a otočíme hore dnom. Necháme vychladnúť a otočíme späť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre