Teplý tekvicovo-šošovicový šalát

Teplý tekvicovo-šošovicový šalát

Jedlo plné bielkovín rastlinného pôvodu, chuťami presvedčí nielen vegetariánov. Teplý tekvicovo-šošovicový šalát zasýti celú rodinu.

Ingrediencie

  • 1500 gmaslová tekvica

  • 3 PLolivový olej

  • 1 vetvičkarozmarín

  • 200 gčierna šošovica beluga

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 3 PLbalzamikový ocot

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 100 grukola

  • 100 gbaby špenát

  • 60 gparmezán

Postup

  1. Očistenú tekvicu nakrájame na plátky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme 1 lyžicou oleja, posypeme rozmarínom a pri 200 °C pečieme do mäkka asi 30 minút.

  2. Šošovicu uvaríme podľa návodu na obale. Potom ju scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme otiecť. Na panvici rozohrejeme lyžicu oleja a 5 minút opekáme nakrájanú cibuľu do mäkka.

  3. K cibuli potom vmiešame šošovicu a 1 lyžicu balzamikového octu. Šošovicu premiešame s tekvicou, rukolou a špenátom.

  4. Zostávajúci olej a ocot prešľaháme a zálievkou zalejeme pripravený šalát. Rozdelíme na samostatné porcie, posypeme parmezánom a podávame napríklad s obľúbeným pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.