Teplý tekvicovo-šošovicový šalát
Jedlo plné bielkovín rastlinného pôvodu, chuťami presvedčí nielen vegetariánov. Teplý tekvicovo-šošovicový šalát zasýti celú rodinu.
Ingrediencie
1500 gmaslová tekvica
3 PLolivový olej
1 vetvičkarozmarín
200 gčierna šošovica beluga
1 ksčervená cibuľa
3 PLbalzamikový ocot
soľ
mleté čierne korenie
100 grukola
100 gbaby špenát
60 gparmezán
Postup
Očistenú tekvicu nakrájame na plátky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme 1 lyžicou oleja, posypeme rozmarínom a pri 200 °C pečieme do mäkka asi 30 minút.
Šošovicu uvaríme podľa návodu na obale. Potom ju scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme otiecť. Na panvici rozohrejeme lyžicu oleja a 5 minút opekáme nakrájanú cibuľu do mäkka.
K cibuli potom vmiešame šošovicu a 1 lyžicu balzamikového octu. Šošovicu premiešame s tekvicou, rukolou a špenátom.
Zostávajúci olej a ocot prešľaháme a zálievkou zalejeme pripravený šalát. Rozdelíme na samostatné porcie, posypeme parmezánom a podávame napríklad s obľúbeným pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre