Tirolské knedličky
Tirolské knedličky si určite zamilujete. S intenzívnou mäsitou chuťou plnky a dokonalým spojením s opečenou cibuľkou vám pravdepodobne jedna porcia tohto jedla stačiť nebude. Aj samé o sebe sú tak dobré, že nepotrebujú žiadne extra prílohy.
Na knedličky
6 ksrožky (staršie, nie čerstvé)
250 mlvlažné mlieko
80 gslanina nakrájaná na kúsky
2 ksvajcia
soľ
mleté čierne korenie
3 PLstrúhanka
200 gúdené mäso
2 kscibuľa
30 gmaslo
1 PLhladká múka
olej na smaženie
Na dokončenie
červená dusená kapusta k servírovaniu
opečená cibuľa k servírovaniu
čerstvá petržlenová vňať
Postup
Rožky nakrájame na kocky a polejeme časťou mlieka. Slaninu opečieme do zlatista. Do rožkov prilejeme zvyšné mlieko, pridáme slaninu, prešľahané vajcia, soľ, korenie a premiešame. Podľa potreby zahustíme strúhankou.
Mäso nakrájame na kocky a polovicu cibule nadrobno. Cibuľu opečieme na masle do zlatista a premiešame s nakrájaným mäsom.
Mokrými rukami tvoríme placky, do každej dáme lyžicu mäsovej zmesi a tvarujeme knedličky, ktoré varíme v osolenej vriacej vode asi 8 minút.
Zvyšnú cibuľu nakrájame na kolieska, v miske prešľaháme s múkou, osolíme, okoreníme a opečieme do zlatista na oleji. Knedličky podávame na kyslej kapuste s opečenou cibuľou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre