Tirolské knedličky

Tirolské knedličky

Tirolské knedličky si určite zamilujete. S intenzívnou mäsitou chuťou plnky a dokonalým spojením s opečenou cibuľkou vám pravdepodobne jedna porcia tohto jedla stačiť nebude. Aj samé o sebe sú tak dobré, že nepotrebujú žiadne extra prílohy.

Na knedličky

  • 6 ksrožky (staršie, nie čerstvé)

  • 250 mlvlažné mlieko

  • 80 gslanina nakrájaná na kúsky

  • 2 ksvajcia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 3 PLstrúhanka

  • 200 gúdené mäso

  • 2 kscibuľa

  • 30 gmaslo

  • 1 PLhladká múka

  • olej na smaženie

Na dokončenie

  • červená dusená kapusta k servírovaniu

  • opečená cibuľa k servírovaniu

  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Rožky nakrájame na kocky a polejeme časťou mlieka. Slaninu opečieme do zlatista. Do rožkov prilejeme zvyšné mlieko, pridáme slaninu, prešľahané vajcia, soľ, korenie a premiešame. Podľa potreby zahustíme strúhankou.

  2. Mäso nakrájame na kocky a polovicu cibule nadrobno. Cibuľu opečieme na masle do zlatista a premiešame s nakrájaným mäsom.

  3. Mokrými rukami tvoríme placky, do každej dáme lyžicu mäsovej zmesi a tvarujeme knedličky, ktoré varíme v osolenej vriacej vode asi 8 minút.

  4. Zvyšnú cibuľu nakrájame na kolieska, v miske prešľaháme s múkou, osolíme, okoreníme a opečieme do zlatista na oleji. Knedličky podávame na kyslej kapuste s opečenou cibuľou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Rakúsko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.