Tortellini s medvedím cesnakom
Dary jarnej prírody sa dajú využiť viacerými spôsobmi. Napríklad tortellini s medvedím cesnakom sú skvelým spôsobom, ako si túto skorú bylinku vychutnať v novej podobe. Možno ste už dávnejšie prepadli chuti pesta z medvedieho cesnaku, ale teraz je čas vyskúšať niečo nové.
Na cestoviny
175 gpolohrubá múka
150 gčerstvý medvedí cesnak
1 ksvajce
1 ksbielok
1 PLslnečnicový olej
Na náplň
150 gsyr lučina
50 gparmezán
50 gčerstvý medvedí cesnak
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
1 ksvajce na potretie cesta
Na omáčku
2 PLrastlinný olej
1 kscibuľa
800 golúpané paradajky
2 PLcukor
100 gmedvedí cesnak
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
Do misy nasypeme múku, urobíme do nej jamku, pridáme horúcou vodou sparený medvedí cesnak, vajce, bielok, olej a spracujeme na hladké, nelepivé cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme 15 minút odležať.
Lučinu, nastrúhaný parmezán a sekaný medvedí cesnak zmiešame spolu, zmes osolíme a okoreníme. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a uprostred dáme lyžičku pripravenej náplne. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom, potom prehneme cesto na polovicu, pritlačíme, stočíme obomi koncami k sebe a spojíme. Tortellini potom varíme vo vriacej a osolenej vode asi 4 minúty domäkka.
Na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, potom vmiešame paradajky a na miernom ohni varíme asi 30 minút do zhustnutia. Nakoniec pridáme cukor, vmiešame nadrobno nasekané listy medvedieho cesnaku, osolíme a okoreníme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre