Tortellini s medvedím cesnakom

Tortellini s medvedím cesnakom

Dary jarnej prírody sa dajú využiť viacerými spôsobmi. Napríklad tortellini s medvedím cesnakom sú skvelým spôsobom, ako si túto skorú bylinku vychutnať v novej podobe. Možno ste už dávnejšie prepadli chuti pesta z medvedieho cesnaku, ale teraz je čas vyskúšať niečo nové.

Na cestoviny

  • 175 gpolohrubá múka

  • 150 gčerstvý medvedí cesnak

  • 1 ksvajce

  • 1 ksbielok

  • 1 PLslnečnicový olej

Na náplň

  • 150 gsyr lučina

  • 50 gparmezán

  • 50 gčerstvý medvedí cesnak

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1 ksvajce na potretie cesta

Na omáčku

  • 2 PLrastlinný olej

  • 1 kscibuľa

  • 800 golúpané paradajky

  • 2 PLcukor

  • 100 gmedvedí cesnak

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Do misy nasypeme múku, urobíme do nej jamku, pridáme horúcou vodou sparený medvedí cesnak, vajce, bielok, olej a spracujeme na hladké, nelepivé cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme 15 minút odležať.

  2. Lučinu, nastrúhaný parmezán a sekaný medvedí cesnak zmiešame spolu, zmes osolíme a okoreníme. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a uprostred dáme lyžičku pripravenej náplne. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom, potom prehneme cesto na polovicu, pritlačíme, stočíme obomi koncami k sebe a spojíme. Tortellini potom varíme vo vriacej a osolenej vode asi 4 minúty domäkka.

  3. Na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, potom vmiešame paradajky a na miernom ohni varíme asi 30 minút do zhustnutia. Nakoniec pridáme cukor, vmiešame nadrobno nasekané listy medvedieho cesnaku, osolíme a okoreníme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Cestoviny a pizza
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.