Toskánske kuracie stehná

Toskánske kuracie stehná

Toskánske kuracie stehná vás už s prvým sústom prenesú na terasu zaliatu zapadajúcim slnkom. Ich vôňa vám pripomenie dozrievajúce paradajky a keď si namočíte chrumkavú bagetu s olivovým olejom do jemnej omáčky, ocitnete sa vo svojej najkrajšej dovolenkovej fantázii. Ešte stále dokáže odolať alebo už idete variť?

Ingrediencie

  • 4 kskuracie stehná

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLhladká múka

  • 2 PLmletá paprika

  • 2 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 ksčervená paprika

  • 150 mlbiele víno

  • 200 mlzeleninový vývar

  • 200 mldrvené paradajky v konzerve

  • 150 mlsmotana na varenie

  • 50 gsušené paradajky v oleji

  • 50 gčerstvý špenát

  • 30 gparmezán

  • 1 ksbageta

Postup

  1. Stehná naporcujeme na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a obalíme v zmesi múky s červenou paprikou. Opečieme na oleji do zlatista a odložíme nabok.

  2. V rovnakej panvici opečieme na jemno nakrájanú cibuľu, cesnak a papriku. Vrátime späť mäso a podlejeme vínom, necháme zredukovať, zalejeme vývarom a paradajkami. Varíme do mäkka.

  3. Omáčku zjemníme smotanou a nakoniec pridáme nasekané sušené paradajky, špenát a posypeme parmezánom. Podávame s opečenými plátkami bagety. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.