Toskánske kuracie stehná
Toskánske kuracie stehná vás už s prvým sústom prenesú na terasu zaliatu zapadajúcim slnkom. Ich vôňa vám pripomenie dozrievajúce paradajky a keď si namočíte chrumkavú bagetu s olivovým olejom do jemnej omáčky, ocitnete sa vo svojej najkrajšej dovolenkovej fantázii. Ešte stále dokáže odolať alebo už idete variť?
Ingrediencie
4 kskuracie stehná
soľ
mleté čierne korenie
2 PLhladká múka
2 PLmletá paprika
2 PLolivový olej
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
1 ksčervená paprika
150 mlbiele víno
200 mlzeleninový vývar
200 mldrvené paradajky v konzerve
150 mlsmotana na varenie
50 gsušené paradajky v oleji
50 gčerstvý špenát
30 gparmezán
1 ksbageta
Postup
Stehná naporcujeme na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a obalíme v zmesi múky s červenou paprikou. Opečieme na oleji do zlatista a odložíme nabok.
V rovnakej panvici opečieme na jemno nakrájanú cibuľu, cesnak a papriku. Vrátime späť mäso a podlejeme vínom, necháme zredukovať, zalejeme vývarom a paradajkami. Varíme do mäkka.
Omáčku zjemníme smotanou a nakoniec pridáme nasekané sušené paradajky, špenát a posypeme parmezánom. Podávame s opečenými plátkami bagety. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre