Tradičné domáce langoše
Keď sa u vás doma rozvoňajú tradičné domáce langoše, o zvedavých hladošov nebudete mať núdzu. Langoše patria k našim tradičným a generáciami overeným jedlám. Najradšej ich máme nadýchané s chrumkavou kôrkou a posypané či potreté podľa vlastnej fantázie. Vyskúšajte aj tieto s kefírom v ceste, dodá mu extra jemnosť.
Na cesto
500 ghladká múka
300 mlkefír alebo mlieko
soľ
cukor
1 ksvajce
4 gdroždie
olej na smaženie
Na potretie
cesnak podľa chuti
olivový olej
kečup podľa chuti
tvrdý syr na strúhanie
Postup
V mise zmiešame hladkú múku, kefír, soľ, cukor, vajce a rozdrobené droždie. Všetko dôkladne premiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť 30 minút v teple.
Cesto rozdelíme na menšie bochníčky, necháme ich ďalších 30 minút kysnúť v teple. Potom ich vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na placky, ktoré smažíme v nahriatom oleji z oboch strán do zlatista. Odkladáme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.
Cesnak olúpeme, nasekáme na jemno, zmiešame s olejom a zmesou potrieme pripravené langoše. Ďalej ich potrieme kečupom a posypeme nastrúhaným syrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre