Tradičné domáce langoše

Tradičné domáce langoše

Keď sa u vás doma rozvoňajú tradičné domáce langoše, o zvedavých hladošov nebudete mať núdzu. Langoše patria k našim tradičným a generáciami overeným jedlám. Najradšej ich máme nadýchané s chrumkavou kôrkou a posypané či potreté podľa vlastnej fantázie. Vyskúšajte aj tieto s kefírom v ceste, dodá mu extra jemnosť.

Na cesto

  • 500 ghladká múka

  • 300 mlkefír alebo mlieko

  • soľ

  • cukor

  • 1 ksvajce

  • 4 gdroždie

  • olej na smaženie

Na potretie

  • cesnak podľa chuti

  • olivový olej

  • kečup podľa chuti

  • tvrdý syr na strúhanie

Postup

  1. V mise zmiešame hladkú múku, kefír, soľ, cukor, vajce a rozdrobené droždie. Všetko dôkladne premiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť 30 minút v teple.

  2. Cesto rozdelíme na menšie bochníčky, necháme ich ďalších 30 minút kysnúť v teple. Potom ich vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na placky, ktoré smažíme v nahriatom oleji z oboch strán do zlatista. Odkladáme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.

  3. Cesnak olúpeme, nasekáme na jemno, zmiešame s olejom a zmesou potrieme pripravené langoše. Ďalej ich potrieme kečupom a posypeme nastrúhaným syrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.