Tradičné zdobené medovníčky

Tradičné zdobené medovníčky

Väčšinou sa povie, že medovníčky treba upiecť v predstihu, aby stihli zmäknúť. Lenže tieto si musíte v predstihu vymiešať, aby ste ich nechali 14 dní oddychovať v chladničke. Až potom s nimi môžete pracovať tak, ako ste zvyknutí. Sú krásne voňavé, tmavé a nádherne na nich vynikne zdobenie z bielkovej polevy.

Na cesto

  • 250 ghladká ražná múka

  • 250 ghladká múka

  • 250 gpráškový cukor

  • 1 ČLkakao

  • 1 ČLjedlá sóda

  • 1 PL(vrchovatá) perníkové korenie

  • 2 ksvajcia

  • 2 PLrum

  • 200 gtekutý med

  • 1 ksvajce na potretie

Na polevu

  • 1 ksbielok

  • 150 gpráškový cukor

  • 1 PLcitrónová šťava

Postup

  1. Múky preosejeme s cukrom a kakaom, premiešame so sódou a korením. Nakoniec pridáme vajcia, rum a med. Vypracované cesto necháme odležať 14 dní v chladničke.

  2. Po odležaní cesto prepracujeme a rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 4 mm. Vykrojíme ľubovoľné tvary a rozložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C asi 10 minút.

  3. Po upečení horúce medovníčky potrieme rozšľahaným vajcom a necháme vychladnúť na mriežke. Z preosiateho práškového cukru, bielkov a citrónovej šťavy vymiešame hladkú polevu.

  4. Polevu naplníme do malého papierového kornútiku a medovníčky zdobíme. Polevu necháme zaschnúť pri izbovej teplote a hotové skladujeme v uzavretej nádobe. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Koláče
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.