Tradičné zdobené medovníčky
Väčšinou sa povie, že medovníčky treba upiecť v predstihu, aby stihli zmäknúť. Lenže tieto si musíte v predstihu vymiešať, aby ste ich nechali 14 dní oddychovať v chladničke. Až potom s nimi môžete pracovať tak, ako ste zvyknutí. Sú krásne voňavé, tmavé a nádherne na nich vynikne zdobenie z bielkovej polevy.
Na cesto
250 ghladká ražná múka
250 ghladká múka
250 gpráškový cukor
1 ČLkakao
1 ČLjedlá sóda
1 PL(vrchovatá) perníkové korenie
2 ksvajcia
2 PLrum
200 gtekutý med
1 ksvajce na potretie
Na polevu
1 ksbielok
150 gpráškový cukor
1 PLcitrónová šťava
Postup
Múky preosejeme s cukrom a kakaom, premiešame so sódou a korením. Nakoniec pridáme vajcia, rum a med. Vypracované cesto necháme odležať 14 dní v chladničke.
Po odležaní cesto prepracujeme a rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 4 mm. Vykrojíme ľubovoľné tvary a rozložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C asi 10 minút.
Po upečení horúce medovníčky potrieme rozšľahaným vajcom a necháme vychladnúť na mriežke. Z preosiateho práškového cukru, bielkov a citrónovej šťavy vymiešame hladkú polevu.
Polevu naplníme do malého papierového kornútiku a medovníčky zdobíme. Polevu necháme zaschnúť pri izbovej teplote a hotové skladujeme v uzavretej nádobe. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre