Zdroj: Shutterstock
Tradičný cesnakový posúch
Posúch je dobrota, ktorú môžete jesť ako prílohu alebo len tak, počas mlsných chvíľ. Vyskúšajte si pripraviť chrumkavý a zlatistý cesnakový posúch!
Ingrediencie
300 ghladká múka
200 mlvlažná voda
20 gdroždie (čerstvé)
1 ČLkryštálový cukor
1 ČLsoľ
1 ČLmletá rasca
4 PLrastlinný olej
4 strúčikcesnak
Postup
Vo vlažnej vode rozmiešame cukor a droždie. Nemusíme čakať na to, kým sa nám vytvorí kvások a rovno ich pridáme do múky spolu so soľou, rascou, olejom - a vypracujeme, najlepšie rukami, vláčne, hladké nelepivé cesto.
Cesto potom dáme do misy, posypeme trochou múky, prikryjeme a necháme vykysnúť približne na dvojnásobnú veľkosť.
Vykusnuté cesto rozložíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.
Rozdrvený cesnak zmiešame v 2pl oleja a vody a potrieme ním cesto.
Na 180 stupňoch pečieme do zlatista približne 30 minút.
Po vybratí z rúry potrieme ešte studenou vodou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre