Tradičný cesnakový posúch

Zdroj: Shutterstock

Tradičný cesnakový posúch

Posúch je dobrota, ktorú môžete jesť ako prílohu alebo len tak, počas mlsných chvíľ. Vyskúšajte si pripraviť chrumkavý a zlatistý cesnakový posúch!

Ingrediencie

  • 300 ghladká múka

  • 200 mlvlažná voda

  • 20 gdroždie (čerstvé)

  • 1 ČLkryštálový cukor

  • 1 ČLsoľ

  • 1 ČLmletá rasca

  • 4 PLrastlinný olej

  • 4 strúčikcesnak

Postup

  1. Vo vlažnej vode rozmiešame cukor a droždie. Nemusíme čakať na to, kým sa nám vytvorí kvások a rovno ich pridáme do múky spolu so soľou, rascou, olejom - a vypracujeme, najlepšie rukami, vláčne, hladké nelepivé cesto.

  2. Cesto potom dáme do misy, posypeme trochou múky, prikryjeme a necháme vykysnúť približne na dvojnásobnú veľkosť.

  3. Vykusnuté cesto rozložíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.

  4. Rozdrvený cesnak zmiešame v 2pl oleja a vody a potrieme ním cesto.

  5. Na 180 stupňoch pečieme do zlatista približne 30 minút.

  6. Po vybratí z rúry potrieme ešte studenou vodou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Chuťovky
Večera
Bezlaktózové jedlá
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.