Tradičný majonézový šalát zemiakový

Tradičný majonézový šalát zemiakový

Príprave zemiakového šalátu, špeciálne vo vianočnom čase, rozumie naozaj každý. Každý tam dáva niečo iné a špeciálne a každému chutí šalát trošku inak. Vyskúšajte tradičný majonézový zemiakový šalát, ktorý sa nehrá na light a zdravú verziu. Je to poctivá klasika, bez ktorej Vianoce nie sú Vianocami.

Ingrediencie

  • 1000 gšalátové zemiaky

  • soľ

  • 3 ksmrkva

  • 1 ksstredne veľký zeler

  • 2 kspetržlen

  • 2 kssterilizované uhorky (aj s trochou nálevu)

  • 2 ksuvarené vajcia

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 100 gsterilizovaný hrášok

  • 250 gmajonéza

  • 2 PLhorčica

  • mleté čierne korenie

  • krupicový cukor podľa chuti

  • ocot a citrónová šťava podľa chuti

Postup

  1. Zemiaky očistíme a v šupke uvaríme v osolenej vode do mäkka. Necháme ich vychladnúť a potom ich olúpeme.

  2. Mrkvu, petržlen, zeler olúpeme a uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť a potom koreňovú zeleninu, zemiaky, kyslé uhorky, vajcia a cibuľu nakrájame na drobné kocky.

  3. Všetko preložíme do veľkej misy a opatrne vmiešame hrášok, uhorkový nálev, majonézu, horčicu, soľ, korenie a trochu cukru podľa chuti. Hotový šalát môžeme podľa chuti okysliť octom a citrónovou šťavou. Šalát necháme odležať cez noc a potom podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Šaláty
Bezmäsité jedlá
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.