Tradičný majonézový šalát zemiakový
Príprave zemiakového šalátu, špeciálne vo vianočnom čase, rozumie naozaj každý. Každý tam dáva niečo iné a špeciálne a každému chutí šalát trošku inak. Vyskúšajte tradičný majonézový zemiakový šalát, ktorý sa nehrá na light a zdravú verziu. Je to poctivá klasika, bez ktorej Vianoce nie sú Vianocami.
Ingrediencie
- 1000 gšalátové zemiaky 
- soľ 
- 3 ksmrkva 
- 1 ksstredne veľký zeler 
- 2 kspetržlen 
- 2 kssterilizované uhorky (aj s trochou nálevu) 
- 2 ksuvarené vajcia 
- 1 ksčervená cibuľa 
- 100 gsterilizovaný hrášok 
- 250 gmajonéza 
- 2 PLhorčica 
- mleté čierne korenie 
- krupicový cukor podľa chuti 
- ocot a citrónová šťava podľa chuti 
Postup
- Zemiaky očistíme a v šupke uvaríme v osolenej vode do mäkka. Necháme ich vychladnúť a potom ich olúpeme. 
- Mrkvu, petržlen, zeler olúpeme a uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť a potom koreňovú zeleninu, zemiaky, kyslé uhorky, vajcia a cibuľu nakrájame na drobné kocky. 
- Všetko preložíme do veľkej misy a opatrne vmiešame hrášok, uhorkový nálev, majonézu, horčicu, soľ, korenie a trochu cukru podľa chuti. Hotový šalát môžeme podľa chuti okysliť octom a citrónovou šťavou. Šalát necháme odležať cez noc a potom podávame. Dobrú chuť! 
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre