Tradičný majonézový šalát zemiakový
Príprave zemiakového šalátu, špeciálne vo vianočnom čase, rozumie naozaj každý. Každý tam dáva niečo iné a špeciálne a každému chutí šalát trošku inak. Vyskúšajte tradičný majonézový zemiakový šalát, ktorý sa nehrá na light a zdravú verziu. Je to poctivá klasika, bez ktorej Vianoce nie sú Vianocami.
Ingrediencie
1000 gšalátové zemiaky
soľ
3 ksmrkva
1 ksstredne veľký zeler
2 kspetržlen
2 kssterilizované uhorky (aj s trochou nálevu)
2 ksuvarené vajcia
1 ksčervená cibuľa
100 gsterilizovaný hrášok
250 gmajonéza
2 PLhorčica
mleté čierne korenie
krupicový cukor podľa chuti
ocot a citrónová šťava podľa chuti
Postup
Zemiaky očistíme a v šupke uvaríme v osolenej vode do mäkka. Necháme ich vychladnúť a potom ich olúpeme.
Mrkvu, petržlen, zeler olúpeme a uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť a potom koreňovú zeleninu, zemiaky, kyslé uhorky, vajcia a cibuľu nakrájame na drobné kocky.
Všetko preložíme do veľkej misy a opatrne vmiešame hrášok, uhorkový nálev, majonézu, horčicu, soľ, korenie a trochu cukru podľa chuti. Hotový šalát môžeme podľa chuti okysliť octom a citrónovou šťavou. Šalát necháme odležať cez noc a potom podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre