Treska s bylinkovou krustou a pečenou zeleninou
Treska s bylinkovou krustou a pečenou zeleninou by sa dala nazvať aj panvičkou zeleninových chutí a farieb. Tým skvele sekunduje treska, ktorá sa vyznačuje jemnou až zamatovou textúrou. Bylinková krusta zasa dodá chrumkavosť a výraznú chuť. Tresku však nepečte však dlho, aby si zachovala šťavnatosť.
Na tresku so zeleninou
200 gmrkva
150 gbrokolica
200 gcuketa
1 ksčervená cibuľa
40 golivy
1 kspaprika
mleté čierne korenie
olivový olej
600 gtreska
Na bylinkovú krustu
2 plátkybiely toastový chlieb
100 gparmezán
1 strúčikcesnaku
1 kscitrónová kôra z 1 bio citrónu
4 vetvičkyčerstvý tymián
Postup
Všetku zeleninu očistíme, olúpeme a nakrájame. Mrkvu nakrájame na pásiky, cuketu na plátky, cibuľu na mesiačiky a brokolicu rozdelíme na jednotlivé ružičky. Všetko pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút.
Do mixéra vložíme stvrdnutý toastový chlieb, parmezán, cesnak, citrónovú kôru a tymián. Všetko dobre rozmixujeme a odložíme na bok. Tresku si nakrájame na 4 porcie. Z rúry po 20 minútach vytiahneme zeleninu a poukladáme na ňu porcie ryby. Každý kúsok ľahko pokvapkáme olivovým olejom, pridáme na rybu pripravenú bylinkovú krustu a opäť pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme spoločne so zeleninou ďalších 10 až 15 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre