Treska s bylinkovou krustou a pečenou zeleninou

Treska s bylinkovou krustou a pečenou zeleninou

Treska s bylinkovou krustou a pečenou zeleninou by sa dala nazvať aj panvičkou zeleninových chutí a farieb. Tým skvele sekunduje treska, ktorá sa vyznačuje jemnou až zamatovou textúrou. Bylinková krusta zasa dodá chrumkavosť a výraznú chuť. Tresku však nepečte však dlho, aby si zachovala šťavnatosť.

Na tresku so zeleninou

  • 200 gmrkva

  • 150 gbrokolica

  • 200 gcuketa

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 40 golivy

  • 1 kspaprika

  • mleté čierne korenie

  • olivový olej

  • 600 gtreska

Na bylinkovú krustu

  • 2 plátkybiely toastový chlieb

  • 100 gparmezán

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 kscitrónová kôra z 1 bio citrónu

  • 4 vetvičkyčerstvý tymián

Postup

  1. Všetku zeleninu očistíme, olúpeme a nakrájame. Mrkvu nakrájame na pásiky, cuketu na plátky, cibuľu na mesiačiky a brokolicu rozdelíme na jednotlivé ružičky. Všetko pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút.

  2. Do mixéra vložíme stvrdnutý toastový chlieb, parmezán, cesnak, citrónovú kôru a tymián. Všetko dobre rozmixujeme a odložíme na bok. Tresku si nakrájame na 4 porcie. Z rúry po 20 minútach vytiahneme zeleninu a poukladáme na ňu porcie ryby. Každý kúsok ľahko pokvapkáme olivovým olejom, pridáme na rybu pripravenú bylinkovú krustu a opäť pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme spoločne so zeleninou ďalších 10 až 15 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Ryby
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.